Ce s-a mai întâmplat la „Nino Nino”?

45
nino nino august 2022

logo zambetul uneste articole„Vacanţă şi iar vacanţă!” ar spune toţi copiii aflaţi în această perioadă în vacanţa mare. Nu şi pentru copiii din grupul artistic „Nino Nino”, parte integrantă a proiectului „Zâmbetul uneşte” iniţiat de Asociaţia Culturală Leviathan în colaborare cu Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati” Brăila, Secţia de Împrumut pentru copii. Ludotecă, care pe toată perioada vacanţei au fost şi sunt încă foarte activi continuând multiple activităţi planificate de la începutul verii.logo bibl jud braila

Una dintre ele este şi realizarea ediţiei a treia de ştiri ,,Nino Nino şi Brăila”. Nu a fost uşor să cuprindem în filmări multe aspecte, cu bune cu rele, ale municipiului Brăila. Pornind de la bibliotecă, echipa de reporteri a străbătut străzile oraşului pentru a informa brăilenii despre transportul în comun, necesitate citadină importantă a cetăţenilor, iar la rubrica „Brăila, tot verde!” copiii au pus întrebări despre Brăila, despre cultură, despre istorie brăilenilor aflaţi într-o zi de sâmbătă în Piaţa Mare din Brăila.

Nu intrăm în amănunte şi vă invităm să vizionaţi videoclipul de mai jos, realizat recent de grupul de reporteri „Nino Nino şi Brăila”, ediţia a treia.

La iniţiativa doamnei Veronica Boberly, mama celor doi fraţi, Bogdan şi Alexandru Boberly, căreia îi mulţumim mult pentru implicarea în acest proiect cu copiii, am călătorit într-o mică excursie pe Dunăre cu şalupa Lacu Sărat. Despre această plimbare pe Dunăre am relatat într-un articol recent publicat la acestă rubrică şi este ocazia să reamintim despre această călătorie pentru că a fost minunată şi plină de cunoaştere pentru copii.

Start la distracţii!

La invitaţia doamnei Veronica Boberly, „Nino Nino” a fost prezent ieri, 12 august 2022, la evenimentul organizat de Primăria Brăila la Brăila Mall, „Zilele Brăilei” oferind copiilor de la grupul ,,Nino Nino” prilejul de a participa la un spectacol inedit oferit de Flotila Fluvială „Mihail Kogălniceanu” Brăila în colaborare cu Biblioteca Judeţeană ,,Panait Istrati” Brăila, la care s-au oferit premii la concursul „Nod marinăresc” majorității copiilor participanţi, printre care şi doi membri ai grupului „Nino Nino”, Bogdan Boberly şi Alex Boberly.

Mai nou, ne-am întâlnit la eveniment cu Anca Voinea, o fetiţă înscrisă la „Nino Nino” mai demult şi care ne-a promis că va veni în continuare la activităţi.

Copiii au vizionat sceneta Doi Vecini, interpretată de doi actori de la Teatrul „Piciul Julien” din Chişinău.

Întâlnirea de ieri s-a finalizat cu câte o delicioasă îngheţată. Altfel, nu mai e întâlnire „Nino Nino”.

Duminică, 14 august 2022, copiii de la „Nino Nino” se vor întâlni pe Faleza Dunării pentru o discuţie filmată despre fericire şi vor organiza un mic concurs cu jocul cifrelor Sudoku. De data aceasta credem că se va lăsa cu pizza.

Ne propunem în continuare să punem la punct concursul „Misterul cuvântului din Cartea Goală” şi cât de curând să organizăm o expoziţie personală cu caricaturi de Bogdan Dumitru Boberly la Biblioteca Judeţeană. Bogdan este foarte talentat la desen şi este un bun prilej să-l încurajăm prin această expoziţie.

„Când am început acest proiect, sincer, nu ştiam ce vom face în această călătorie numită «Nino Nino». Multe, foarte multe activităţi au venit de la sine, dar şi prin provocările mele pe care le-am născocit la sugestia copiilor. Anii au trecut şi tot întâlnindu-mă cu aceşti copii, m-am ataşat foarte mult de ei şi privind în urmă, remarc o emoţionantă nostalgie după acei copii care au trecut pe la «Nino Nino» şi nu au mai venit la întâlnirile grupului.

E mai mult decât o nostalgie, e un dor aprins ca al unui părinte care şi-a pierdut copilul.

Întâmplător, am descoperit un folder ZIP în arhiva calculatorului, care conţinea filmări din iunie 2019 de la primile întâlniri ale mele cu copiii. Cum de mi-a scăpat atunci să montez un videoclip cu aceste filmări, nu ştiu. Dar ştiu că uneori, multe întâmplări din viaţa noastră apar tocmai atunci când un «remember» te înconjoară spre aduceri-aminte.

Ceea ce mă încurajează să merg mai departe în această «nebunie» frumoasă numită «Nino Nino» este şi convingerea că toţi copiii care au trecut prin acest grup nu vor uita niciodată întâmplările noastre hazlii, lupta pentru succes, cunoştințele care vor rămâne permanent în mintea lor, copii care au legat prietenii şi vor duce mai departe în viaţă ştafeta dorului de copilărie şi de «Nino Nino»”, ne-a declarat Lică Barbu, coordonatorul proiectului „Zâmbetul uneşte” şi ne-a trimis videoclipul cu filmările din acel iunie 2019. Videoclipul este ataşat în acest material şi vă invităm să-l vizionaţi.

„Nino Nino” continuă!

Vezi arhiva Proiect Zâmbetul unește

Pagina Zâmbetul unește

Pagina de facebook a proiectului

Volumul „Nino Nino” și poveștile copilăriei, Editura Leviathan, 2021, click aici.

Aventurile lui Licuţă dincolo de Capătul Lumii de Lică Barbu, Editura Leviathan, click aici.

zambetul uneste

 

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.