„Cine sunt eu? Ce voi fi eu?” de Elena-Amelia Buzatu

85
concurs și eu stiu sa scriu premiul I

concurs si eu stiu sa scriu 2021Premiul I, secțiunea 7–10 ani, la Concursul Naţional de Creaţie Literară „Şi eu ştiu să scriu!”, ediţia I, 2021, organizat de Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila. Secția de Împrumut pentru Copii. Ludotecă și Asociația Culturală Leviathan 

Cine sunt eu? Sunt un pui de om care s-a născut într-o lume minunată, în continuă schimbare, într-un sat de la poalele Ceahlăului, înconjurat de dealuri cu păduri dese, ape limpezi lângă „micuța noastră mare”, Lacul Izvorul Muntelui.

Familia în care am deschis ochii, m-a iubit din prima clipă, iar de când suntem două surori totul este și mai frumos.

Școala este locul meu preferat, acolo îi găsesc pe prietenii mei buni: cărțile, profesorii și colegii.

Acum să mă prezint cum se cuvine:

– Bună! Numele meu este Amelia, am 10 ani și sunt elevă în clasa a IV-a la Școala Gimnazială Hangu. Sunt o fată visătoare, dar ador școala pentru că știu că doar cu ajutorul ei îmi pot urma visurile.

Ce voi fi eu? Aici este problema!

Perioada prin care trecem acum este foarte dificilă, datorită acestui virus, care ne-a dat lumea peste cap și care ne amenință viețile. Dar eu vreau să rămân încrezătoare că totul o să fie bine și sper că încetul cu încetul ne vom întoarce la normal și vom putea merge la școală, în excursii, la biserică, chiar și pe drum sau într-un mijloc de transport fără să ne fie frică.

Dacă tot am adus vorba de școală, haideți să vă povestesc despre materiile mele preferate. Cel mai tare îmi place matematica, pentru că jonglatul cu cifre îmi oferă încredere și de un timp am început să mă împrietenesc și cu informatica. Iar cu ajutorul acestor două materii mă încântă ideea de a fi programator. Gândiți-vă cum ar fi dacă am putea crea și programa diferite mașinării care să ajute la protejarea mediului.

Să citesc, să recit poezii și să joc diferite roluri sunt câteva din pasiunile mele și mi-ar plăcea să apar la televizor, radio, pe diferite scene din toată lumea ca actriță.

Ador și să pictez! Ce frumos ar fi dacă aș avea propria mea expoziție de pictură, care să fie apreciată.

Științele naturale, geografia și istoria sunt și ele interesante. Ar fi frumos să ajung un biolog care studiază viață marină din oceanul Pacific sau un oceanograf care să analizeze diferite fenomene fizice întâlnite în oceane și mări, chiar și arheolog căutând comori ascunse.

Dar cel mai mult și cel mai mult aș vrea să cutreier spațiul, ca astronaut. Poate până voi crește mare, vom putea ajunge și pe Marte.

V-am avertizat de la început că sunt o fire visătoare și știu că aceste visuri nu se pot îndeplini toate, dar mai știu că până cresc eu mare, prin voință, multă muncă, învățătură și răbdare voi putea să îmi urmez un vis.

Va fi cea mai frumoasă aventură!

Elevă, 10 ani, clasa a IV-a, Școala Gimnazială Hangu

Localitatea Hangu, Județul Neamț

1 COMENTARIU

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.