Concursul cu premii ”Descoperă scriitorul din tine!”

929
concurs cu premii descoperă scritorul din tine asoc cult leviathan

Începând din 1 iulie 2019 Asociația Culturală Leviathan lansează proiectul ”Descoperă scriitorul din tine!”, prin organizarea unui concurs de eseuri plecând de la o temă abordată într-unul dintre materialele cultural-educative publicate pe site-ul Leviathan.ro sau în revista culturală ”Leviathan” (online și tipărită).

Concursul se va desfășura bilunar până în octombrie 2019, cu posibilitate de prelungire și este deschis autorilor din România și Diaspora, fără nici o restricție.

Pornind de la un fragment, titlu sau citat apărut într-unul sau în mai multe dintre articolele scrise de către redactorii și colaboratorii Leviathan, participanții vor elabora un eseu, dând frâu liber imaginației și aducând o notă personală unei teme abordate de alți autori. Eseurile câștigătoare vor fi publicate pe site-ul Leviathan.ro la rubrica ”Descoperă scriitorul din tine!”. În plus, câștigătorii vor primi cărți oferite de sponsorii concursului, editurile Integral, Ars Longa și Nomina.

Juriul este format din doamna Mirela Nicolae, ziaristă, membră fondatoare a Asociației, membră a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România – coordonatoarea proiectului, Costin Tuchilă, critic literar și muzical, ziarist, președinte executiv al Asociației, membru al Uniunii Scriitorilor din România, redactor-șef al site-ului și revistei ”Leviathan”, și Pușa Roth, scriitoare, secretară a Asociației, membră a Uniunii Scriitorilor din România, redactor-șef adjunct al site-ului și revistei ”Leviathan”. Detalii despre obiectivele proiectului în pagina Descoperă scriitorul din tine!

Tema concursului din perioada 1 – 12 iulie 2019:

Eseu pornind de la afirmația Contelui de Saint-Aulaire despre Ion I. C. Brătianu: ”Țărilor mici le sunt sortiți oameni mari”. Vezi revista ”Leviathan”, anul I, nr. 1, octombrie – decembrie 2018, click aici.

Regulamentul concursului:

Autorii vor trimite un eseu de 2 pagini A4, font Times New Roman, corp 12, cu diacritice românești, pe adresa leviathan.romania@yahoo.com, cu mențiunea Pentru concurs, alături de datele personale: nume, prenume, adresa completă, adresa de mail, telefon.

Data-limită pentru trimiterea textului: vineri, 12 iulie 2019, ora 24.00.

Anunțarea câștigătorului: luni, 15 iulie 2019, pe site și pe paginile de facebook.

Cel mai bun text va fi publicat pe site-ul Leviathan.ro, iar autorul va primi o carte oferită de sponsorii concursului.

În situația în care juriul va considera că mai multe texte sunt valoroase, vor fi acordate mai multe premii constând în cărți, textele fiind publicate.

Coperta-Leviathan 1_2018Criterii de apreciere:

– înscrierea în tema anunțată;

– capacitate de sinteză;

– creativitate;

– imaginație;

– redactare urmând normele actuale ale limbii literare;

– vocabular bogat și stil.

Notă: Textele fără diacritice și cu greșeli gramaticale nu vor fi luate în considerare.

Vă așteptăm!

• Cele trei numere de până acum ale revistei trimestriale ”Leviathan” pot fi citite aici.

• Pentru a cumpăra edițiile tipărite ale revistei, click aici.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.