Știri: Conferința ”20 de ani la Radio Europa Liberă”, susținută de jurnalistul Jean Steiger (6 aprilie 2017, Tel Aviv)

616
jean steiger radio europa libera
Sursa foto: ICR Tel Aviv

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv, în colaborare cu AZOCLR – Asociația Ziariștilor și a Oamenilor de Cultură de Limbă Română, vă invită joi, 6 aprilie 2017, ora 17.00 la sediul ICR Tel Aviv (Blvd. Shaul Hamelech nr.8, Beit Amot Mishpat, etaj 6), la conferința ”20 de ani la Radio Europa Liberă”, susținută de ziaristul israelian de origine română Jean Steiger.
Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Programul evenimentului va cuprinde:

Introducere: Doina Meiseles, redactor-șef al ziarului ”Jurnalul Săptămânii” și vicepreședinte AZOCLR.

Jean Steiger, ziarist și președinte executiv al Asociației Ziariștilor și a Oamenilor de Cultură de Limbă Română: ”20 de ani la Radio Europa Liberă”.

Fost corespondent permanent pentru Israel și întregul Orient Mijlociu al Departamentului Românesc al Radio Europa Liberă între anii 1982–2002, Jean Steiger va prezenta publicului participant detalii despre activitatea jurnalistică a acestuia la Radio Europa Liberă, inclusiv dificultățile întâmpinate în perioada comunistă, printre acestea numărându-se și cenzura materialului informativ.

Carol Feldman, actor, scriitor, publicist: ”Receptarea Radio Europa Liberă în România și Israel”.

Jean Steiger, jurnalist israelian de limbă română, a fost directorul ziarului ”Ultima Oră”. Și-a început cariera de ziarist la vârsta de 16 ani, la 18 ani fiind deja angajat la ziarul ”Sportul popular”. Urmează cursurile Universității din București, în paralel lucrând ca redactor la Agerpres. În 1972 imigrează în Israel, unde își continua activitatea jurnalistică în redacția cotidianului ”Viața noastră”. În perioada 1982–2002, Jean Steiger a fost corespondent pentru Israel și întregul Orient Mijlociu al Departamentului Românesc al Radio Europa Liberă, alături de scriitorul Virgil Duda. În prezent colaborează la redacția ziarului israelian de limbă română ”Jurnalul săptămânii”.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.