Cu „Nino Nino”, zâmbetul uneşte pe toată lumea la Radio Vocativ

113
Desen de Giada Turea
Desen de Giada Turea

logo zambetul uneste articole„Lume, lume! Nu intraţi în panică, intraţi între căşti, nu mestecaţi gumă, nu vorbiţi aiurea-n tramvai, nu mâncaţi cu gura închisă, nu rupeţi florile, nu spargeţi seminţe pentru că la Radio Vocativ urmează emisiuneaaa!…”

Acesta este noua introducere a emisiunii de azi, 15 mai 2020, ora 18.00, în care copiii de la grupul „Nino Nino” vor încerca să vă capteze atenţia la Radio Vocativ pentru a se face auziţi în întreaga lume cu emisiunea lor copilărească, „Zâmbetul uneşte”.

Nu sunt ei mari artişti sau mari vedete, sunt doar copii, şi tot ceea ce vine de la un copil deschide poarta spre propria noastră copilărie, iar noi trebuie să le oferim iubire, înţelegere, posibilitatea de a cunoaşte, de a învăța, dar şi de înţelegere a lumii.logo bibl jud braila

Aşa e scris, nu am spus-o noi.

Am precizat în ediţia trecută că în această perioadă fetiţele de la „Nino Nino” sunt foarte ocupate cu şcoala online. De aceea am stabilit ca emisiunile tematice să fie realizate la două săptămâni ca între timp să difuzăm reluări ale unor momente artistice şi eventual, ceva noutăţi.

În general, copiii nu au emoţii şi se deschid ca florile atunci când eşti cu ei, îi ajuţi şi îi apreciezi.

Deseori, am lansat invitaţia multora să fie alături de copii în această emisiune, nu numai să o asculte, ci şi cu câteva vorbe simple de afecţiune. Au răspuns la invitaţie câţiva oameni mari, de altfel personalităţi culturale cunoscute, dar îi aşteptăm şi pe ceilalţi. Nu-i înţelegem pe cei mari de ce tot ocolesc prilejul de a fi lângă ei, de a le acorda atenţia cuvenită, oferindu-le sfaturi înţelepte, recomandări şi îndemnuri la joacă!

Întrebarea unora Ce să spun eu în emisiune?” ni se pare retorică, pentru că există tot timpul răspunsuri. Sunt milioane de gânduri pentru copii care abia aşteptă să le rostiţi.

Îi aşteptăm în emisiune pe toţi cei care au ceva de spus copiilor, mai ales pe părinţi şi, credeţi-ne, nu e dorinţa noastră, ci a copiilor. Ei ne-au cerut să-i invităm.

De asemenea, revin cu invitația de a participa în emisiune şi alţi copii de pretutindeni. Îi aşteptăm cu drag. Emisiunea nu este nu numai a grupului „Nino Nino”, ci a tuturor copiilor care au ceva de spus prin cântec, prin recitare şi teatru. E loc de joacă pentru toţi copiii.

În emisiunea de azi le veţi reasculta azi pe Pisicuţa, Greieraş, Fluturaş, Zburlita, Creţulina, Roboţica, Perluţa, Peştişor, Licurici, Roxi Foxi, Fluierina, deci, cam toate fetiţele de la „Nino Nino”, iar ca noutăţi, Ema Popîrlan ne va încânta cu un cântec popular din zona Brăilei, Roxana Ioana Dan va recita o poezie scrisă de ea şi Briana Maria Băjenaru ne va interpreta o minunată  poezie de dragoste. Cum se numeşte şi cine este autoarea poeziei ne va spune chiar ea.

În ultimii ani, radioul clasic şi-a mai pierdut din popularitate. În schimb, a început să se facă mai auzit cel de pe platforma online. Radio Vocativ, un post de radio de acest gen, susţinut de un grup de oameni inimoşi, emite virtual muzică de calitate, teatru radiofonic şi multe emisiuni culturale de la care avem ce învăţa, realizate de colaboratori din toată lumea.

„Radio Vocativ este o voce în mulţime” – aşa sună un adevărat slogan al lor.

Aici şi-au găsit loc de joacă şi copiii de la „Nino Nino” pe care vă invităm să-i ascultaţi în încercarea lor de a deveni artişti, fie şi la un post de radio online.

Link de ascultare:

https://radiovocativ.com/?fbclid=IwAR2qI_p5OneclxSdwAzO4sJZ57Vqv2goTheJvZ2tmf63xU-bzCo96q8o59o

zambetul uneste fb

Vezi arhiva Proiect Zâmbetul unește

Pagina Zâmbetul unește

Pagina de facebook a proiectului

Vezi și: arhiva rubricii Lumea lui Licuță de Lică Barbu

Arhiva rubricii Proză scurtă 

 

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.