Daniela Șontică, premiată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel

1698
Patriarhul Daniel Daniela Sontica

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a oferit joi, 2 noiembrie 2017, Diploma comemorativă ”Justinian Patriarhul” cu medalie câtorva jurnaliști din Centrul de Presă al Patriarhiei Române și de la editurile acesteia, ca o apreciere pentru abordarea unor subiecte ce au avut ca temă mărturisitorii credinței din închisorile comuniste, comemorați în mod deosebit în 2017. Între acești jurnaliști s-a aflat și Daniela Șontică, recompensată pentru rubrica ”Mărturii de ieri pentru azi” pe care o realizează la Radio Trinitas.

Daniela Șontică este și colaboratoarea Revistei Culturale Leviathan, unde publică bisăptămânal rubrica ”Memor”.

Diploma comemorativă ”Justinian Patriarhul”
Fotografi de Mihnea Păduraru/Ziarul Lumina

Daniela este în prezent redactor la ”Ziarul Lumina” și realizatoarea emisiunii săptămânale ”Lumina cunoștinței” şi a rubricii ”Mărturii de ieri pentru azi” la Radio Trinitas. Lucrează în presă din 1993. A trecut prin mai multe redacții, profesând în cadrul unor publicații cu diverse moduri de apariție și profiluri: cotidiane, săptămânale, lunare. Din 2003 până în 2010 a fost redactor la ”Jurnalul Naţional”, unde a scris pentru ediţiile de colecţie, fiind în același timp și redactor în domeniul religios. Între 2010 și 2015 a fost redactor-şef al ”Ziarului Lumina”. La cotidianul Patriarhiei a iniţiat şi coordonează, din 2014, suplimentul lunar ”Lumina literară şi artistică”, iar ca o prelungire a acestei activități, a organizat și co-moderat Colocviile de literatură creştină ale acestui ziar (ediţiile din 2015, 2016, 2017). În 2013 a publicat volumul de publicistică ”Însemnări din pridvor” la Editura Trinitas.

Are articole în antologia ”Colecţia colecţiilor”, Editura Jurnalul și este prezentată în ”Istoria jurnalismului din România în date”, enciclopedie cronologică de Marian Petcu, Editura Polirom, 2012.

Daniela Șontică este și poetă, având publicate trei volume de poezie (“Arlechini intr-o pădure sălbatică”, 1995;Uitaţi-vă prin mine”, 2007; “Iubita cu nume de profet”, 2014)  și o antologie de poeme apărută în limba franceză, în traducerea lui Claudiu Soare (”Privilèges de femme de lune”, București, Editura Vinea, 2015).

Vezi: Blog Daniela Șontică

Arhiva emisiunii Lumina cunoștinței, Radio Trinitas

Arhiva rubricii Mărturii de ieri pentru azi, Radio Trinitas

Vezi și: arhiva rubricii Memor de Daniela Șontică

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.