„Declarația unică privind impozitul pe venit” de Iulia Zorzoliu

54
declaratie unica impozit venit

logo rubrica juridiceTermenul de depunere al Declarației unice este 25 mai 2022, când aceasta va trebui depusă atât de persoanele fizice care au realizat individual sau într-o formă de asociere venituri sau pierderi în România sau în străinătate, cât și de pensionarii care au primit indemnizații de ajutor în pandemie și de către persoanele fizice care realizează venituri din închirierea în scop turistic a camerelor situate în locuințe proprietate personală.

Formularul 212 al Declaratiei unice și instrucțiunile de completare au fost aprobate de Ordinul nr.2127/2021 și poate fi găsit pe site-ul ANAF.

Declarația se completează și de către persoanele fizice care nu realizează venituri și care optează pentru plata contribuției de asigurări sociale de sănătate.

Formularul poate fi depus: în format fizic, direct la registratura organului fiscal sau prin poștă cu confirmare de primire, prin intermediul serviciului Spațiu privat virtual (SPV), sau pe site-ul e-guvernare cu semnătură electronică calificată.

Rubrica „Juridice” fiind interactivă, așteptăm întrebările dvs. pe site (la comentarii) sau la adresele de e-mail: zorzoliu.iulia@gmail.comleviathan.romania@yahoo.com, costintuchila@gmail.compusa.roth@yahoo.com

Arhiva rubricii Juridice

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.