Despre prietenie la „Nino Nino” (24 aprilie 2020)

71
Zâmbetul unește Radio Vocativ

logo zambetul uneste articoleEste tema emisiunii „Zâmbetul uneşte” de la Radio Vocativ realizată de Trupa „Nino Nino” şi Lică Barbu azi, 24 aprilie 2020, în premieră, la ora 18.00.

,,Vreţi să aflaţi ce înseamnă Prietenia? Rostiţi «Nino Nino» şi veţi afla!”, sunt cuvintele Roxanei-Maria Codreanu (Licurici) cu care se deschide emisiunea de astăzi.

În tot acest timp, de izolare din cauza restricţiilor impuse, fetiţele de la „Nino Nino” nu stau locului nicio clipă. Sunt active și participă la toate activităţile grupului, iar provocările vin atât de  la ele cât şi de la Lică Barbu. Desenează, cântă, propun jocuri, recită, interpretează tot felul de scenete sau monologuri, comunică zi de zi pe grupul de pe WhatsApp, multe dintre mesaje fiind audio, create special pentru emisiunea lor de la Radio Vocativ, un post de radio online.logo bibl jud braila

Începând cu ediţia de azi, Lică Barbu a invitat-o pe Andreea-Rocsana Scară (Roboţica) să-l ajute să prezinte împreună emisiunea. De  altfel, vor urma şi celelate fetiţe la pupitrul de comandă al emisiunii, că doar e emisiunea lor, nu?

Nu intrăm în detalii la ce se întâmplă în emisiune. Nu avem cum pentru că nici noi nu am ascultat-o, dar vă putem prezenta un fragment din descrierea proiectului „Zâmbetul uneşte” de către Lică Barbu în emisiunea de azi:

„«Nino Nino nu este o activitate artistică sau un curs de iniţiere în artă cum sunt cele de la Şcoala Populară de Artă sau de la Palatul Copiilor, iar eu, iniţiatorul acestui grup, nu sunt un specialist în muzică, dans, teatru sau pictură. Nu sunt nici măcar pedagog.

Cu câteva creaţii literare, mă mai descurc cât de cât. Nu sunt decât un simplu coordonator cu ceva experienţă artistică şi mă mână tot timpul ideea de a îndrepta câţiva copii spre artă, spre frumos, spre ideea unei schimbări în bine a lumii.

La «Nino Nino» nu există copil talentat sau netalentat. Există doar copii, iar eu caut să descopăr în ei clipa de frumos pentru a o scoate la lumină şi pentru a o dărui tuturor.

«Nino Nino» este o oază de joacă, unde, prin zâmbet, copiii dau frâu liber imaginaţiei, creând momente surprinzătoare. Joaca este factorul principal în toată această educaţie şi în această formă, serioasă să zicem, nu am promovat niciodată mai mult un anumit copil, ignorându-i pe ceilalţi.

La «Nino Nino» toţi copiii sunt egali, ca într-o familie. Echilibrul este liantul prieteniei la acest grup unde copiii leagă prietenii pentru toată viaţa.

Nu vânăm diplome şi medalii. Ele vor veni de la sine dacă există implicare, responsabilitate, năzuinţe pentru cariere artistice, muncă, foarte multă muncă, fără a stânjeni activitatea lor şcolară sau alte activităţi extraşcolare.

«Nino Nino» te iubim! Aşa au spus toţi copiii din grup, nu eu.”

Vă aşteptăm să fiţi pe recepţia „prieteniei” la emisiunea de azi, de la ora 18.00 şi în reluare duminică, 26 aprilie 2020, ora 11.00.

Link Radio Vocativ:

http://radiovocativ.com/?fbclid=IwAR2kp_mEeiKYcCN_sdAcvyhrliLYfDXtzRTLkCxLp4CzhZLC2ad3HdubCho

zambetul uneste fb

Vezi arhiva Proiect Zâmbetul unește

Pagina Zâmbetul unește

Pagina de facebook a proiectului

Vezi și: arhiva rubricii Lumea lui Licuță de Lică Barbu

Arhiva rubricii Proză scurtă 

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.