”Duminica, soarele surâde ca un copil” de Lică Barbu

58
”Zburlita cu fluturaș”, desen de Lică Barbu
”Zburlita cu fluturaș”, desen de Lică Barbu

logo lumea lui licutaBună ziua, Oameni mari!

Duminica e ziua mea. Este ziua săptămânii în care m-am născut. Duminica mă pierd în noţiunea timpului, este ziua în care soarele îmi trimite o rază de iubire şi multe zâmbete, este ziua gândurilor libere, este ziua când nu-mi pasă. Ce mai! Este ziua când, pe bune, nu exist fizic.

Mă contopesc cu apa, cu aerul si pământul. E ziua bucuriei mele de a trăi. E lumina Timpului.

Acuma, na! Dacă duminica era ziua mea, e clar că eram şef pe strada noastră. Parfeu şi Tatalai ascultau de ordinele mele ca de un căpitan sadea. Era să scriu sanda.

I-am pus să adune de pe stradǎ chiştoacele lui Cap spart, vecinul care locuia la două case de noi şi care scoatea fum pe nas. Sigur avea capul spart de-i ieşea fum pe nări.

I-am rugat, aici nu am dat ordin, să adune şi sticlele goale ale Omului elastic care bea bere la poartǎ şi uită sticlele aiurea. Cred că avea şi mintea elastică de uita să strângă sticlele.

Parfeu era super bucuros s-o facă. Le ducea la un magazin şi lua bani pe ele.

Zburlita era mai orgolioasă şi nu mă recunoaştea de şef. A spus că ea face ce vrea şi nu intră în joc. Nu-i plăcea să fie condusǎ şi nu suporta munca în echipă.

Cică mă credeam arici cu tiriflici. Pfff!… Aiurea! Se oftica pentru că mă dădeam şef pe stradă. Figuri de fetiţă. Ce ştie ea?

Oricum, nu m-am supărat. Fetele astea, mereu sunt confuze şi nu ştiu ce vor. Auzi, arici!

Mă supǎram doar când o chemam la joacǎ şi nu-mi răspundea. Mǎ ignora, cu toate că stătea pitită dupǎ gard şi mă lăsa sǎ fierb. Era şi ăsta un joc. Plecam dezamăgit şi poc!, eram lovit de o pietricică în spate.

De unde? Cine?… Şi apărea Zburlita cu un fluturaş în palme.

Fluturaşul e duminica mea.

Vezi arhiva rubricii Lumea lui Licuță de Lică Barbu

Vezi și pagina Zâmbetul unește 

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.