Ghicitoare: Cine e „Nino Nino”?

121
Nino Nino ghicitoare

logo zambetul uneste articoleOricâte răspunsuri aţi căuta pentru a ghici cine e grupul de copii „Nino Nino”, nu puteţi afla decât urmărindu-le activitatea, vorbind cu fiecare copil în parte, punându-le întrebări despre viaţă, despre iubire, despre natură, despre joaca mereu neobosită de-a artiştii, în speranţa lor inocentă de a schimba lumea.

Şi pentru că tot vorbim de ghicitori, iată că sâmbătă, 12 septembrie 2020, la invitaţia Bibliotecii Judeţene „Panait Istrati” Brăila, Secţia de Împrumut pentru copii. Ludotecă, prin perseverenţa doamnei bibliotecare Mihaela Doiniţa Stanciu, „Nino Nino”a fost prezent la Târgul de Carte organizat pe strada Mihai Eminescu din Brăila pentru a continua admirabilul proiect „Zâmbetul uneşte” iniţiat de Asociaţia Culturală Leviathan şi coordonat de prozatorul brăilean Lică Barbu.logo bibl jud braila

Şi nu oricum, aşa abramburici pe stradă printre standurile cu cărţi, ci direct la ţintă, la standul cu cărţi minunat orânduite de scriitoarea de literatură pentru copii, doamna Victoria Furcoiu (Bunica) venită din Braşov, nu neapărat pentru târgul de carte de la Brăila, ci mai mult şi mai mult pentru grupul de copii „Nino Nino”pe care abia aştepta să-l cunoască. Absorbindu-le privirile şi cuvintele, Bunica le-a prezentat copiilor comoara de cărţi ale Editurii Ars Iris, după care s-a declanşat joaca de-a ghicitoarea. Ghicitori au ieşit la iveală din tolba cu cărţii a Bunicii, atât pentru cele mai mici fetiţe, cât şi pentru cele mai mari, făcându-i pe oamenii mari din jur să gugălească pentru răspunsuri.

Tot fetiţele au fost mai isteţe şi au răspuns corect la fiecare ghicitoare. Emoţionată, Victoria Furcoiu a răsplătit cu câte o carte fiecare fetiţă care a răspuns adevărat. De fapt, pe toate. Şi nu ne lasă condeiul acestei relatări să nu le amintim pe toate aici: Ema Popîrlan, Briana Maria Băjenaru, Nira Guedenon, Marina Karina Christine Zaharia, Cristina Bratu, Alma Guedenon, Roxana Ioana Dan şi Maria Dan (Miţi), nou înscrisă în grup, surioara Roxanei Dan.

Lică Barbu a primit şi el o carte, Scrieri pentru copii, de la Bunica – 14. Teatru pentru copii, din partea Victoriei Furcoiu cu sugestia de a pune în scenă cu „Nino Nino” scenariile prezente în carte, parodii de altfel, povestiri cu mult haz şi înţelepciune.

Lică Barbu, emoţionat pentru dar, i-a oferit Bunicii numărul 3 (8)/2020 al Revistei Leviathan cu dedicaţie din partea Asociaţiei Culturale Leviathan.

Joaca a continuat prin povestiri cu tâlc minunat narate de Bunica, cerându-le fetiţelor să răspundă cu proverbe la mesajul educativ al povestirilor.

Ambianţa întâlnirii părea aşa de fantastică încât orice cuvânt scris aici, în această relatare, este de prisos. Ca dovadă, vă invităm să vizionaţi videoclipul din acest articol realizat din filmările Cristinei Bratu (Fluierina) căreia îi mulţumim foarte mult pentru participare.

Ghicitori, poveşti, zâmbete, dăruire, prietenie! Ok! Şi „Nino Nino” ce face? Păi, pentru ce s-au pregătit de ceva timp, repetând la un montaj de melodii pentru un flashmob cu dans?

Asta au şi făcut. Şi dă-i ţopăială!

Dansul fetiţelor, măiestrit condus de Briana Maria Băjenaru (Zburlita), era aşa de antrenant încât toată lumea prezentă, dar şi trecătorii s-au alăturat ritmului dansând aşa cum le arăta Zburlita, mai să le scape telefoanele din mână cu care filmau momentul.

Clipa dansantă nu era neapărat pregătită că aşa avea „Nino Nino” în program, oricum, fetiţele sunt pregătite să danseze şi alte locuri publice din Brăila, ci ca drept mulţumire pentru prezenţa oaspeţilor din Braşov care cu multă dăruire ne-au oferit iubirea cărţilor. Nu-i aşa că-i minunat?

Aşa de minunat, încât un pescăruş, în zborul lui din apropierea Dunării, a planat lin pe deasupra străzii să prindă toate zâmbetele copiilor şi să ducă Dunării, pe aripile lui, povestea din acea zi a lui „Nino Nino”.

Acesta-i „Nino Nino”, dragi copii!

zambetul uneste fb

Vezi arhiva Proiect Zâmbetul unește

Pagina Zâmbetul unește

Pagina de facebook a proiectului

Vezi și: arhiva rubricii Lumea lui Licuță de Lică Barbu

Arhiva rubricii Proză scurtă

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.