Hai, ”Nino Nino!”

82
grupul nino nino octombrie 2019 braila

logo zambetul uneste articoleDuminică, 13 septembrie 2019, într-o atmosferă incendiară, pe ”stadionul” din cartierul Obor Brăila s-a desfăşurat, puţin spus ”desfăşurat”, meciul de fotbal dintre echipele Pisicoasele şi Zburlitele, în cadrul Cupei Nino Nino. Scorul final a fost de 1-1 în favoarea lui ”Nino Nino”.

Cupa a fost topită imediat, dar imediat, de toţi participanţii la joc, inclusiv părinţii.

Tortul ”Cupa Nino Nino” a rămas o amintire, atât în gustul delicios al frişcăi cu multe fructe, cât şi în bătaia cu frişcă din timpul premierii.

O amintire plăcută care se va duce ca un tăvălug de joc pe drumul nostalgiilor din viaţa copiilor.

Filmuleţul prezent în acest articol, realizat de Lică Barbu, vă redă toată nebunia frumoasă a chiotelor de copii veniţi la un joc inocent, nu ca o obligaţie a activităţilor ”Nino Nino”, ci ca o dorinţă, mereu proaspătă, de a ţopăi fericiţi lăsând pentru o clipă tastele calculatorului, sau vizionările interminabile la filmele cu desene animate. Păi, ce meci de fotbal au jucat toţi membrii grupului ”Nino Nino” e mai ceva ca un film de desene animate!

Cât de curând, ”Nino Nino” este invitat miercuri, 23 octombrie 2019, ora 16.00, la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor ”Ana Aslan” Brăila, mai precis este invitat de către Cenaclul Literar ”Casa Speranţei”.

Pentru acest eveniment, copiii se străduiesc să prezinte un spectacol, să-i spunem ”debut” şi vineri, 18 octombrie 2019, ora 16.00 şi sâmbătă, 19 octombrie 2019, ora 11.00, vor avea loc intense repetiţii atât la momentele artistice aflate în lucru cât şi la cele pe care unii copii le au în repertoriul lor.logo bibl jud braila

Intenţia nu este neapărat ca ”Nino Nino” să prezinte un spectacol, mai e drum lung până la unul de calitate, ci de a se întâlni cu personalităţi culturale brăilene, de a comunica despre carte, despre literatură, într-un cadru specific cultural, adică într-un cenaclu.

Nu se vor pregăti întrebări speciale pe care copiii să le pună scriitorilor şi poeţilor prezenţi. Aşa cum s-au obişnuit la ”Nino Nino”, prin testele-joc pe care Lică Barbu le propune permanent, cât şi la întâlnirile pe care le-au avut cu personalităţi culturale brăilene, membrii grupului artistic vor fi spontani şi inspiraţi, ca de fiecare dată.

Şi chiar nu ne facem fac griji! Mai mult, mă întreb cât de receptivi şi cum vor reuşi să răspundă membrii cenaclului ”Casa Speranţei” în faţa avalanşei de întrebări ale copiilor.

Nino Nino a fost şi este mereu surprinzător în a comunica fără inhibiţii. Libertatea pe care le-o oferă activitatea proiectului ”Zâmbetul uneşte” este exact modul de receptare cât mai intens al copiilor la educaţie şi cunoaştere.

foto aniversare

Nu spunem vorbe mari ca să ne lăudăm. E adevărul şi asta se poate dovedi răsfoind această rubrică din revista ”Leviathan” unde puteţi viziona filmuleţele cu copiii de la ”Nino Nino” în care totul este spontan, fără indicaţii de pe margine, fără trucaje.

Într-un cuvânt, ”Nino Nino” înseamnă Libertate. Libertate deplină oferită copiilor.

Depunem eforturi voluntare, absolut gratuit pentru toți copiii înscrişi în acest grup, fără a pune condiţii speciale de participare. Fiecare copil poate veni sau pleca din acest grup oricând. Poarta este deschisă oricărui copil între 7 şi 14 ani.

Copiii sunt cei care dau viaţă grupului ”Nino Nino”, nu noi.

Şi pentru asta le mulţumim, pentru că ne oferă posibilitatea de a ne trezi inimile râzând, pentru că ne lasă să-i iubim necondiţionat, pentru că ne putem regăsi bucuria în ochii lor minunaţi!

Vă aşteptăm la ”Nino Nino”, dragi copii – pofta voastră de zâmbet!

Vezi arhiva Proiect Zâmbetul unește

Pagina Zâmbetul unește

Pagina de facebook a proiectului.

Vezi și: arhiva rubricii Lumea lui Licuță de Lică Barbu

Arhiva rubricii Proză scurtă

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.