În curs de apariție la Editura Leviathan: „Rețete de supraviețuire între solstiții” de Camelia Cristescu

43
coperta camelia cristescu poeme 2021 leviathan

logo editura leviathanPeste câteva zile la Editura Leviathan din București va apărea volumul Rețete de supraviețuire între solstiții, poeme de Camelia Cristescu, cu un Cuvânt introductiv al autoarei. Postfață de Costin Tuchilă. Coperta: Rudy Roth. Foto copertă: lucrare de Rainer (Cuba). Ilustrații: Arisi, Palma de Mallorca (Spania). 166 p., ediție cartonată și broșată. ISBN 978-606-95136-5-1.

Cea de-a șasea carte apărută la Leviathan, editură înființată la începutul anului 2021, este o remarcabilă culegere de versuri ale Cameliei Cristescu (Insulele Baleare, Spania), poeme de dragoste grupate în opt capitole cu titluri semnificative, în care motivul principal este timpul în diferitele lui veșminte metaforice, cu abstractul și concretul lui.

În 2017, Camelia Cristescu a publicat romanul Anotimpurile sângeroase ale delfinilor (Iași, Editura Ars Longa), bine primit de cititori, roman al freneziei sentimentale, pentru că totul – real sau imaginar – era trăit la intensitate maximă. La nivelul construcției, dar și al scriiturii, în masivul roman epistolar din 2017, doar formal carte de debut, autoarea dovedea, pe lângă talent, maturitate și ușurința de a folosi, cu naturalețe, registre literare diferite.

Detalii pe portalul Editurii Leviathan, click aici.

Pagina Salonul de lectură de pe acest portal, în care puteți citi gratuit capitole din volumele publicate de Editura Leviathan. În egală măsură, vă invităm să răsfoiți arhiva digitală a revistei trimestriale Leviathan, revistă de cultură editată și publicată de Asociația Culturală Leviathan – click aici.

Poeme de Camelia Cristescu în revista Leviathan, anul III, nr. 4, octombrie–decembrie 2020, pp. 70–72, click aici.

Jurnale de călătorie și proză în numerele 1/2021, pp. 44–49, click aici – și 2/2021, pp. 54–57 și 166, click aici.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.