Inaugurarea oficială a Facultății de Farmacie din București (15 octombrie 1923)

63
farmacie

fila de calendar rubrica leviathan.roAcum 97 de ani (15 octombrie 1923) era inaugurată oficial Facultatea de Farmacie pe lângă Universitatea din Bucureşti. Legea privind înfiinţarea ei a fost adoptată la 7 iunie 1923. Primul decan: profesorul Ştefan Minovici.

„Viața noastră universitară înregistrează astăzi un eveniment pe cât de fericit, pe atât de important, separarea învățămânului farmaceutic de cel medical și crearea Facultăței de Farmacie în România Mare.
Sunt 68 de ani de când nemuritorul Carol Davilla, a pus bazele primului învățământ farmaceutic din Țară, înființând Școala de Farmacie odată cu crearea Școalei de Medicină. Scopul ei era în primul rând pregătirea elementului național pentru profesia farmaceutică.La acea dată  și mult în urmă chiar, Farmacia era reprezentantă prin elemente streine, în special germani, veniți din Ardeal, oameni cu cultură superioară, foști elevi ai Universităților germane și austriece, unii elevi chiar ai marilor maeștri în Chimie și Farmacie de pe vremuri ca: Liebig, Hoffman, Ludwig, Vogel etc., și cari la această dată erau de fapt mai mult decât reprezentanții Științei farmaceutice, căci alăturea de această artă și știință, erau și depozitarii cunoștințelor fisico-naturale.” (Fragment din discursul lui Ștefan Minovici la inaugurarea Facultății de Farmacie).

Arhiva rubricii Filă de calendar

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.