Interzicerea vânzării de către persoanele fizice a metalelor feroase/neferoase firmelor – articol de Iulia Zorzoliu

18
metale lege (1)

logo rubrica juridiceOrdonanța de urgență nr. 31/2011 privind interzicerea achiziționării de la persoane fizice a metalelor feroase și neferoase și a aliajelor acestora a fost recent completată de Legea nr. 166/2022 care prevede interzicerea achiziționării de la persoanele fizice a mai multor categorii de metale feroase și neferoase și aliaje ale acestora utilizate în diferite activități sau obținute prin prelucrarea chimică sau termică.

Măsura încearcă să evite furturile și vandalizarea unor astfel de resurse aflate pe scară largă pe teritoriul țării. Prin noua legislație autoritățile au în vedere să reducă și numărul celor care ard deșeuri industriale, dat fiind că la nivelul României, în fiecare an, peste 29.000 de oameni mor prematur din cauze asociate poluării.

Astfel, fapta prevăzută de Legea nr. 166/2022 constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 100.000 lei la 150.000 lei.

Rubrica „Juridice” fiind interactivă, așteptăm întrebările dvs. pe site (la comentarii) sau la adresele de e-mail: zorzoliu.iulia@gmail.comleviathan.romania@yahoo.com, costintuchila@gmail.compusa.roth@yahoo.com

Arhiva rubricii Juridice

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.