La mulţi ani, „Nino Nino”!

89
Banner2 NINO

logo zambetul uneste articole„Data stelară, 30 mai 2019, ora 15.30. La Brăila, Dunărea s-a oprit o clipă pentru a culege în valurile sale glasuri vesele de copii aduse din văzduh cu pescăruşii, culegători de zâmbete. O  lotcă curioasă şi-a încetinit lopătarul ca să prindă copilăria ivită din senin. Pe străzile Chirei, braţ la braţ, mergeau dorinţa şi arta pe care un grup de copii le aşteptau la Biblioteca Judeţeană «Panait Istrati» Brăila, sala Împrumut pentru Copii – Ludotecă.

Şi au venit. Au venit împreună cu Lică Barbu care aducea în mapa prieteniei proiectul iniţiat de Asociaţia Culturală Leviathan, «Zâmbetul uneşte».logo bibl jud braila

Proiectul propus chiar de mesagerul său, Lică Barbu, se doreşte a fi o misiune pentru un timp nelimitat, de captivare a copiilor la dragoste pentru cultură, de stimulare a copiilor cu talent, şi nu numai,  într-un grup artistic original cu mult umor, prin forme de interpretare mai rar folosite în acest gen de grupuri, abordând  încet, dar sigur, à capella, pantomimă, scenete umoristice, poezie, desene, dar mai ales, foarte mult divertisment cu entuziasm.”

Am început acest articol cu primele cuvinte ale lui Lică Barbu pe care acesta le-a consemnat în prima sa relatare la rubrica „Zâmbetul uneşte” despre grupul artistic „Nino Nino”, aflat în prima zi de activitate, zi în care s-a dat startul unor multiple activităţi artistice şi educative.

Lică Barbu
Lică Barbu

Cred că aţi înţeles că acest proiect cu copiii de la „Nino Nino”împlineşte un an de la înfiinţare.

Ar fi multe de spus despre ce am făcut în tot acest an.

Firește, ca la orice aniversare tragem nişte concluzii, ne lăudăm, ne pupăcim, spunem cuvinte pompoase, bla, bla, bla… Că aşa e obiceiul, dar, din păcate, în astfel de situaţii cam uităm de nerealizări şi eşecuri pe care ar trebui să ni le reamintim tot timpul pentru că sunt lecţiile din care învăţăm să ne corectăm şi prin care propulsăm ambiţia paşilor către succes.

În acest an de activitate, „Nino Nino” a făcut de toate. Vorbele sunt de prisos atunci când rezultatele vorbesc de la sine prin mărturiile oamenilor, prin articole publicate pe pagina revistei Leviathan, însoţite de fotografii şi filmuleţe cu ceea ce au făcut tot timpul copiii din acest grup, până la momentului actual, când  „Nino Nino” Nino realizează o emisiune la postul de radio online Radio Vocativ.

Rudy Roth
Rudy Roth

În emisiunea de azi, 29 mai 2020, ora 18.00, Radio Vocativ avem de toate. Avem invitaţi de pretutindeni. Din Spania pe Rudy Roth, președintele Asociaţiei Culturale Leviathan și director fondator al publicațiilor Leviathan, din Bucureşti pe Puşa Roth şi pe Costin Tuchilă, pe care-i cunoaşteţi foarte bine, din Craiova pe Marian Răţulescu, scriitor, editor şi un neobosit actor în lumea copiilor, dar şi din Brăila pe Liliana Toma, care vă va şopti un adevărat poem despre copilărie.

Rudy Roth:

Majoritatea fetiţelor se vor ,,lamulţăni” în emisiune cu Nino Nino, veţi asculta o scurtă schiţă umoristică, că de aceea e ,,Zâmbetul uneşte”, iar Lică Barbu le-a provocat pe fetiţe la un extemporal în gândurile lor despre copilărie cu tema  ,,Lumea privită prin ochii copilăriei”.

„Nino Nino” nu a fost imobilizat în casă în această perioadă, a fost şi este ca o mărgică cu sclipici permanent în mişcare implicându-se cu voioşie în acest joc artistic al copilăriei.

Vă mulţumim pentru urările pe care le-aţi adresat grupului de fetiţe la împlinirea unui an de activitate şi pentru că înţelegeți importanţa educaţiei pentru copii ca o moştenire ce este absolut necesară să o lăsăm generaţiilor viitoare în acest tăvălug al vieţii.

Şi aşa cum spunea Roboţica în extemporalul de 1 Iunie din emisiunea de azi, „Nino Nino” este nemuritor şi călăuzeşte copilăria în viaţă pe un drum cu va urma. Şi e firesc să existe mereu un va urma. Lumea copilăriei nu are final. Nu-i aşa, Oameni mari?

Cu drag, „Nino Nino”! La mulţi ani!

P. S. Emisiunea „Zâmbetul uneşte” va fi difuzată în reluare duminică, 31 mai 2020, ora 11.00 şi luni, 1 iunie 2020, ora 18.00.

Vă dorim audiţie plăcută!

Link de ascultare:

https://radiovocativ.com/?fbclid=IwAR2qI_p5OneclxSdwAzO4sJZ57Vqv2goTheJvZ2tmf63xU-bzCo96q8o59o

Vezi arhiva Proiect Zâmbetul unește

Pagina Zâmbetul unește

Pagina de facebook a proiectului

Vezi și: arhiva rubricii Lumea lui Licuță de Lică Barbu

Arhiva rubricii Proză scurtă 

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.