Pamflet: Liviu Dragnea – Nominalizare la premiile Darwin pentru „inteligență” politică

1589
Liderul PSD Liviu Dragnea stripper
Liviu Dragnea - într-un număr de striptease electoral

Rămasă de una singură în vacuumul doctrinar și retoric apărut ca urmare a plonjonului lui Traian Băsescu pe centura politică a interesului național, zâna băsismului dâmbovițean s-a săturat de atâta așteptare și s-a mutat cu perie și iluzii, fix pe cea mai importantă mustață ideologică a prezentului electoral. Încet, încet, sub privirea injectată a eminențelor cenușii ale partidului neocomunist social-democrat, zâna băsismului i-a facut vânt zânei pontismului, instaurându-și hegemonia carismatică la nivelul întregii mustăți de sorginte teleormăneană.

Ca urmare, după modelul consolidat în 2012 în timpul conflictului cu Raed Arafat, chiar de către fostul locatar de la Cotroceni (alături de care a respirat aerul rarefiat al pedelismului utopic până în anul 2000), Întâiul Mustăcios al Patriei a reușit într-un timp relativ scurt să-și detroneze modelul politic, în însuși topul sui generis al plesnitorilor profesioniști de mucozități provinciale în fasolea politicii autohtone.

Cu toate că primele semne de întrebare vis-a-vis de inteligența politică a noului guru doctrinar la PSD au apărut încă din primele clipe ale transcendenței sale politice din liga județeană în cea națională, un moment cheie în proces a survenit în 19 septembrie 2016 când mustața întâistătătorului pesedist s-a aliat cu creasta aceleiași figuri politice și au s-au apucat să-i dea posesorului „la gioale”. Rezultatul a fost unul demn de cronicile modene. Adică tu, fost viceprim-ministru, să declari cu subiect și predicat că nu ai înțeles niște indicatori ecomici primari, cu toate că fix asta a fost job-ul tău la Palatul Victoria, înseamnă că ori ești extrem de prost, ori ești extrem de incompetent. Adică tu, cel care trebuia să jonglezi cu exercițiile bugetare, cel care se presupune că stăpâneai la detaliu toate fenomenele ecoomice și, mai grav, tu cel care vrei să fii prim-ministru, tu Liviu Dragnea,  admiți că ești doar un ageamiu. Nu-mi amintesc vreun istoria PSD vreun lider mai incapabil.

Când însă lucrurile păreau că s-au mai liniștit, Liviu Dragnea a dorit să înlăture orice dubiu asupra inteligenței sale politice. Și, ca de data asta să înlăture orice urmă de îndoială, și-a înghesuit neuronii până când au reușit să emită cea mai stupidă declarație politică a istoriei post-decembriste: Dacian Cioloș este vinovat că timp de 26 de ani – din care vreo 20 PSD s-a aflat direct sau indirect la guvernare) – nu s-au construit autostrăzi în România. O declarație care ne face să privim cu speranță la ceremonia de decernare a premiilor Darwin pentru prostie politică în 2016. Asta e, suntem norocoși să avem un astfel de lider de partid cu inteligență atât de admirabilă, atât de sublimă, dar – vorba lu’ Nenea Iancu – care lipsește cu desăvârșire!

N.B. Acest articol este un pamflet și trebuie tratat ca atare!

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.