Pamflet: Pierdut Cod de Etică și Conduită al PSD. Îl declar nul.

4761
Liviu Dragnea Partidul Social Democrat
Liviu Dragnea - Cappo di tutti cappi pesedisti

Confruntat cu o predictibilă scădere a imunității manifestată prin pelerinaje la DNA și Poliție și, implicit, cu riscuri din ce în ce mai ridicate de a contacta o formă severă de VDIP (Virusul Deficientei Imunitare Parlamentare) ulterior alegerilor legislative, Victor Ponta supranumit și Micul Titulescu a defilat zilele trecute cu pisica electorală prin fața dinozaurilor PSD. Esența mesajului său – într-atâta de vizibilă încât a fost înțeleasă până și de consilierii Administrației Prezidențiale – a fost o “combinație” scoasă parcă din manualele de dinamică politică ale PSD-ului timpuriu: în schimbul unui loc călduț pe listele partidului la următoarele alegeri, fostul prim-plagiator-ministru, va renunța să plece la mișcarea naționalist-geomistică de sorginte kremlinistă, Partidul România Unită (PRU).

Pentru pesediștii băgați deja în fibrilații de derapajele grosiere ale lui Tăriceanu – care au dus ALDE mult sub pragul celor 5% – securizarea celor 2-3 procente pe care le-ar fi pierdut odată cu transferul lui Victoraș la formațiunea alintată cu candoare Moy malen’kiy Edynaia Rumyniya de către liderul fan-clubului din Piața Lubyanka din Moscova – a devenit o preocupare vitală. Ca atare, l-au pus pe Întâiul Înțelept, Liviu Dragnea să o dea la pace cu Micul Titulescu și să lase armonia și compatibilitatea doctrinar-juridică să învelească partidul, cel puțin până după alegeri.

Evident că în calea acestui deziderat nu putea sta Codul Etic și de Conduită, pe care el lider máximo îl fâlfâia cu un rânjet mustăcios în fața presei și opiniei publice și conform căruia, un personaj aflat sub control judiciar nu poate face parte din echipa de degustători de zăhărel parlamentar a PSD. Dar pentru că în universul celor trei trandafiri purpurii nu se poate pune semnul egal între câini și căței, pentru că vorba aia, una e să fii pesedist de rând și alta e să ai un pedigree ca cel al lui Victor Ponta, povestea cu Codul a rămas în linia eternelor fâsâieli fără fond, aruncate către fraieri de șmecherii care populează clădirea din Kiseleff 10. Cu alte cuvinte, dincolo de frecțiile retorice, în PSD totul a rămas la stadiul de business as usual, ca-n vremea lu’ Nea Nelu,

Notă: Acest articol este un pamflet și trebuie tratat ca atare.

 

1 COMENTARIU

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.