Pamflet: Nicușor Dan, arhetipul supereroului urban

1638
Nicușor Dan Superman urban
Nicușor Dan în costumația de erou urban

Fost erou romantic al semi-obscurității oengiste, cunoscut mai ales pentru ritmicitatea quadrienală a entuziastelor sale ieșiri din hibernare, Nicușor Dan a devenit peste noapte, vedeta de sezon a studiourilor de figurație electorală din București-Afumați.

Plasat în lumina cu irizații rozalii a reflectoarelor politice, grație prestației lamentabile a PNL în blockbuster-ul „Blaga și Gorghiu s-au pierdut cu Firea„, Nicușor Dan și-a conturat un profil de supererou urban, ghidat de vocația mesianică a împlinirii unui destin politic. Asemeni lui Batman, Superman sau Iron Man, Nicușor Dan a supraviețuit cu succes unui proces de revelație transcendentală, în cadrul căruia a aflat că eul său propriu și personal este unica Soluție a Problemei societale și că îi stă scris în stele să devină arhetipul diminutivat al salvatorului național daco-mioritic, apt să penetreze și să distrugă citatdela autohtonă a politicianismului fără fond.

Urmare a acestei introspecții electorale a sinelui, Nicușor Dan a început o luptă de uzură cu reprezentanții Conjurației Răului Politic Absolut (adică pesedeii, peneleii și pemepeii din politica dâmbovițeană), ajutat o serie de parteneri de nădejde raliați, din rațiuni similare, la cruciada sa spontanee. În ciuda prestației destul de onorante a noului copil teribil al politicii autohtone, ultima producție electorală cu Nicușor Dan în rol principal (Aventurile lui Nicușor Dan în procesul de salvare a României) are șanse minore de a deveni un succes de box-office. Acest lucru crează, fără doar și poate, îngrijorări semnificative în rândul fanilor și entuziaștilor benzilor desenate, care așteptau ca după ce Nicușor a salvat Bucureștiul (USB) și România (USR), să continue să salveze Europa (USE), Terra (UST), Sistemul solar (USSS) și Galaxia (USG).

N.B. Acesta este un pamflet și trebuie tratat ca atare.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.