„Nino Nino” adresează mulţumiri și un călduros „Crăciun fericit”!

167
grupul artistic nino nino braila

logo zambetul uneste articoleIată-ne ajunși și la sfârşitul anului 2020 şi am dori să subliniem activitatea grupului artistic „Nino Nino” din cadrul proiectului „Zâmbetul uneşte”, proiect iniţiat de Asociaţia Culturală Leviathan în colaborare cu Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati” din Brăila, Secţia de Împrumut pentru copii. Ludotecă, activitate foarte fructuoasă de altfel, în ciuda problemelor medicale care s-a abătut asupra planetei.

Merită amintite toate activităţile grupului, pentru că toate s-au bucurat de rezultate foarte bune, iar fetiţele au participat cu mult drag, implicându-se la orice provocare sau sugestie pe care Lică Barbu, coordonatorul grupului, le-o propunea.logo bibl jud braila

Cea mai frumoasă reuşită a acestui proiect, realizată în acest an, este cartea Nino Nino şi poveştile copilăriei, scrisă şi ilustrată de fetiţele de la „Nino Nino”, care va fi publicată curând de Editura Leviathan.

De asemenea, în ciuda restricțiilor impuse de pandemie, nu puţine au fost activităţile în aer liber la care copiii au cunoscut mai bine Brăila, desenând câteva obiective istorice ale oraşului lor, în cadrul rubricii „Brăila în desenele copiilor de la Nino Nino”, dar şi organizarea unui flashmob cu dans, în unele puncte importante din oraş.

Pe timpul stării de urgenţă „Nino Nino” s-a organizat de acasă şi a realizat online peste 10 ediţii ale emisiunii „Zâmbetul uneşte”, la Radio Vocativ, post de radio online care emite din Italia.

Trebuie să amintim de picnicurile care au avut loc prin parcurile Brăilei, de sărbătorirea zilelor de naştere ale fetiţelor, organizate la iarbă verde sau de întâlniri la o pizza, tot la iarbă verde, întâlniri care nu au fost simple distracţii ci, tot timpul, distracția a fost dublată de lecţii despre natură, despre carte şi istorie.

În preajma sărbătorilor de iarnă, oameni de suflet, fără să le ceară cineva, s-au oferit să ajute acest grup de copii, oferind cadouri şi sprijin financiar pentru publicarea cărţii, drept pentru care mulţumim din suflet Mioarei Manoilă din California, Vasilicăi Stanciu din Italia, Mioarei Popa din Vlăhiţa, jud. Harghita, Mirelei Hanu din Ploieşti şi lui Virgil Matei din Brăila. Fetiţele de la „Nino Nino” au realizat un videoclip special, cu mulţumiri adresate acestor oameni care s-au oferit necondiţionat să ajute grupul.

Câteva fete care au împlinit vârsta de 14 ani, nu mai fac parte din grup, dar pot veni oricând la activităţi. Poarta e deschisă oricărui om cu suflet de copil.

De aceea, grupul „Nino Nino” este în permanentă împrospătare cu noi membri şi iată!, s-au alăturat în grup, hop-ţop!, două fetiţe dar şi un băieţel, copii pe care ne face mare plăcere să vi-i prezentăm:

Sarah Negraru, 6 ani, ea vine de multă vreme la „Nino Nino”, dar acum o prezentăm oficial, Maria Dan (Miţi), 5 ani, care la fel şi ea, ne calcă pragul de mult timp, împreună cu sora ei Roxana Ioana Dan. Recent s-a înscris în grup un băieţel ocheșel, Darius Mândrilă, 8 ani, pe care, în momentul prezentărilor, ochii fetiţelor l-au ţintit cu prietenie.

În ritm de colinde şi cu plutiri din fulgi de nea, „Nino Nino” vă adresează un călduros ,,La mulţi ani!” şi vă aşteaptă în noaptea de Ajun să vă pupăcească cu urarea ,,Crăciun fericit!”

Cu drag, copii! Vă aşteptăm!

Vezi arhiva Proiect Zâmbetul unește

Pagina Zâmbetul unește

Pagina de facebook a proiectului

Vezi și: arhiva rubricii Lumea lui Licuță de Lică Barbu

Arhiva rubricii Proză scurtă

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.