„Nino Nino” caută comoara

89
grupul artistic nino nino braila

logo zambetul uneste articolePregătit cu minuţiozitate cu două luni în urmă, cu atenţie şi implicare în toatea detaliile,  concursul Caută comoara!” care a avut loc luni, 23 august 2021, în parcul Grădina Mare, organizat de Asociaţia Culturală Leviathan, în colaborare cu Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati” Brăila, Secţia de Împrumut pentru copii. Ludotecă, şi-a atins scopul cultural-educativ. Concursul a fost un real succes pentru copiii participanţi, iar publicul asistent în parc la concurs, dar şi în spaţiul online prin postările cu poze şi detalii despre concurs, a apreciat ineditul şi originalitatea acestei activităţi.logo bibl jud braila

Cele două echipe, Amazoanele şi Zeiţele, conduse de cei doi căpitani, Briana Maria Băjenaru şi Roxana Ioana Dan au fost gata de start lângă scena existentă în parc. Prin anumite strategii, pas cu pas, echipele au trebuit să găsească indicii şi cu ajutorul celor două hărţi care reprezentau cele două trasee, copiii au plecat să caute comoara.

Startul s-a dat de la scenă de către cei doi arbitri, Cristina-Anamaria Paraschiv şi Lică Barbu care le-au înmânat cele două hărţi echipelor participante şi cele două prime indicii.

Fiecare arbitru, cu echipa lui: Cristina-Anamaria Paraschiv a însoţit echipa Amazoanelor şi Lică Barbu echipa Zeiţelor.

Booon! De aici a început, contra cronometru, competiţia descoperirii comorii. Nu a fost uşor. Echipa Zeiţelor, compusă din Roxana Ioana Dan, căpitan, Roxana Maria Codreanu, Alma Guedenon, Maya Iordache şi Daria State, a găsit repede primul indiciu. De bucurie, au alergat spre al doilea indiciu. Lică Barbu de abia mai ţinea pasul cu ele. Însă drumul spre comoară e anevoios şi plin de mistere, plus blocajele impuse de arbitru.

Primul „stop joc” a fost cu două întrebări de cultură generală la care Zeiţele au răspuns corect şi drumul a continuat. Dacă nu ştiau să răspundă, rămâneau pe loc trei minute.

La fel s-a întâmplat şi cu echipa Amazoanelor compusă din: Briana Maria Băjenaru, căpitan, Nira Guedenon şi Marina Karina Christine Zaharia, mult mai atente şi calculate, prin mijloace ajutătoare cum ar fi o oglindă, o busolă, telefonul pentru Google şi un pix, au descoperit biletele cu indicii mult mai uşor, ceea ce le-a condus, în afara parcului, pe drumul spre comoară.

Cu toate că li s-au sugerat unele metode de căutare, interesant este că cele două echipe au găsit modalităţi noi pentru descoperirea punctelor de continuare a concursului.

Primele care au ajuns la comoară au fost Amazoanele. Comoara se afla la bibliotecă, la Secţia de Împrumut pentru copii. Ludotecă şi cu toate că au ajuns în acel loc, nu reuşeau să ghicească   unde-i comoara. Se învârteau printre rafturile cu cărţi scormonind un loc anume.

Cei doi arbitri, cu tact şi subtilitate, le-au sugerat cam care ar fi cea mai nepreţuită comoară din lume. Şi atunci, copiii au descoperit „misterioasa” comoară: CARTEA.

Toată competiţia a fost filmată şi vă invităm să vizionaţi în acest articol videoclipul ,,Caută comoara!”

Toate bune şi frumoase până la finalul acestui concurs care s-a încheiat şi mai frumos. Tortul de frişcă pregătit din timp pe care scria „Comoara Nino Nino” a fost încununarea cu succes a acestei activităţi minunate cu copiii, într-o zi frumoasă de vară în care soarele a zâmbit lumii bucuros că are în razele lui copii isteţi care au descoperit comoara de suflet a tuturor: CARTEA.

Vezi arhiva Proiect Zâmbetul unește

https://www.youtube.com/channel/UCmkAUJKMxL4VjfZyjcIPkhA

Pagina Zâmbetul unește

Pagina de facebook a proiectului

Volumul „Nino Nino” și poveștile copilăriei, Editura Leviathan, 2021, click aici.

zambetul uneste

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.