„Nino Nino” cu drag şi dans la Festivalul Peştelui

133
grupul nino
Grupul artistic „Nino Nino”, Brăila, 11 octombrie 2020

logo zambetul uneste articoleS-a întâmplat duminică, 11 octombrie 2020, ora 12.00. Profitând de Dunărea trecătoare ca să-i reflecte lumina, un soare generos de toamnă le aştepta cu drag pe Faleza Dunării din Brăila pe fetiţele de la „Nino Nino” pentru a le da un impuls în năzuinţa lor către succes.

Brăilenii au profitat de minunata zi vizitând faleza unde Primăria Brăila şi Consiliul Judeţean Brăila au organizat a doua ediţie a Festivalului Peştelui.

Nu întâmplător se afla şi grupul „Nino Nino” la acest festival. Aşa cum bine ştiţi, grupul de copii a pregătit din timp momente de dans, având ca suport un montaj alcătuit din melodii cunoscute, ca să le prezinte publicului brăilean în locuri publice dar, mai ales, la unele evenimente, cum a fost acest festival.logo bibl jud braila

După ce Lică Barbu a verificat prezenţa la locul întâlnirii, după ce a dat câteva indicaţii şi sugestii fetelor, s-a trecut la pas pe faleza Dunării pentru a găsi un loc de dans.

Ei, aş! Ce dans, care dans? S-a aflat că Primăria Brăila construise în acel loc un parc de joacă pentru copii, Parcul Piraţilor. Excelent joc de joacă. Şi cum era să nu profite de această oportunitate şi fetițele de la  „Nino Nino”? Și dă-i ţopăială!

Licuţă a încercat să mai pondereze din avântul fetiţelor, pentru a-şi desfăşura activitatea propusă, dar nu a reuşit. Nici nu avea cum, pentru că a intrat şi el în joc.

După aproximativ nu ştim cât timp, s-a „sunat” adunarea în vederea susţinerii momentului de dans.

Briana Maria Băjenaru (Zburlita), coordonatoarea evenimentului, avea emoţii. Nu era prima oară când evolua în public, dar uite că acum, ca niciodată, spunea ea, avea emoţii, fapt care s-a văzut la la începutul spectacolului. În loc să pornească din locul indicat de Licuţă, fetițele au început să danseze pe o alee mai mică situată lângă parc. Nu-i nimic. Dans să fie.

Să fie, au spus şi fetele Roxana Ioana Dan, Eutalia Cristina Mincu, Sarah Negraru, Ema Popîrlan, Marina Karina Zaharia, Miruna Gabriela Matei, Nira Guedenon şi Alma Guedenon. Şi a pornit momentul de dans pe care Licuţă l-a clasificat pretenţios „flashmob”.

Surprinşi de momentul inedit, s-au prins la dans şi alţi copii aflaţi în parc, dar şi unii brăileni mai în vârstă, iar Georgiana Popîrlan, sora Emei Popîrlan, a filmat tot. Filmarea va fi editată într-un videoclip şi va fi lansată pe YouTube cât de curând.

Mulţumim doamnei Geanina Negraru şi domnului Leonard Negraru, părinţii copiilor Eutalia, Sarah şi Boby, pentru implicarea la această activitate dar şi pentru ajutorul tehnic acordat!

Nici nu s-a terminat bine spectacolul că fetele au şi zbughit-o la joacă. Atras, firește,de mirosul de peşte gătit, tot alaiul „Nino Nino” a plecat pe faleză să pape un peşte, o prăjiturică, o vată pe băţ şi ce s-o mai găsi.

Soarele le zâmbea împăcat de succesul lor şi i-a şoptit Dunării că şi duminica viitoare, în data de 18 octombrie 2020, în Parcul Monument, va fi la fel de generos cu căldura şi lumina lui pentru copiii de la „Nino Nino”.

De ce atunci? Pentru că în perioada 16–18 octombrie 2020, în Parcul Monument va avea loc Festivalul Florilor de Toamnă şi cum altfel, „Nino Nino” să nu profite?

Vă mulţumim, dragi copii, pentru voioşia copilăriei voastre pe care ne-o oferiţi!

zambetul uneste fb

Vezi arhiva Proiect Zâmbetul unește

Pagina Zâmbetul unește

Pagina de facebook a proiectului

Vezi și: arhiva rubricii Lumea lui Licuță de Lică Barbu

Arhiva rubricii Proză scurtă

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.