„Nino Nino”, cu Dunărea la plimbare

60
nino nino 20 nov 2021 braila

logo zambetul uneste articoleÎn acest fel s-a desfăşurat activitatea grupului artistic „Nino Nino” ieri, 20 noiembrie 2021, pe Faleza Dunării din Brăila. Planificasem un reportaj cu brăilenii în care să le punem câteva întrebări despre Brăila, dar s-a renunţat la idee deoarece, la acea oră, era puţină lume pe faleză, iar soarele darnic de toamnă parcă ne invita la relaxare şi plimbare.

Nu am stat mult timp cu ochii-n soare şi am discutat cu Dunărea despre subiectul unei viitoare cărţi pe care o va scrie Lică Barbu împreună cu fetiţele din grup.logo bibl jud braila

Dunărea ne-a spus să scriem ceva frumos despre prietenie, despre minunata copilărie şi că ea nu doreşte să-i aventureze pe copii în situaţii fantastice. Să fie o poveste lină, cu zâmbete şi joacă cât cuprinde.

Dar fetele, nu şi nu. Ele vor călătorii pe Dunăre cu aventuri, cu dispariţii misterioase, să navigheze pe o corabie în timp. Aceasta a fost ideea Nirei Guedenon, mereu dornică de fantastic. Sugestia ei părea interesantă şi s-a stabilit ca punct de plecare un vârtej pe Dunăre care va deschide un portal şi-i va propulsa pe toţi în trecut sau în viitor.

Lică Barbu le-a propus ca primul loc al călătoriei lor în timp să fie pe vremea dacilor.

Na! Mai bine nu spunea pentru că a trebuit să dea explicaţii la întrebările Dariei State şi Almei Guedenon care voiau să ştie cine sunt dacii.

Maya Iordache şi Marina Karina Zaharia l-au întrebat pe Şefulicuţă cum se vor numi ele în carte. Păi, cum cred ele că se vor numi decât aşa cum au fost poreclite încă de la începutul înscrierii lor în grup? Zburlita, Floricica, Licurici, Peştişor, Vrăbiuţa, Ariel, Creţulina, Roxi Foxi, Miţi şi toate celelalte fete care vor să se aventureze în poveste.

Şi pentru că tot veni vorba de carte, Lică Barbu le-a invitat la un concurs.

Având în vedere că, recent, fetele au primit câte un exemplar din cartea Aventurile lui Licuţă dincolo Capătul Lumii de Lică Barbu, au fost luate la întrebări despre personajele din carte, ce aventuri se desfăşoară în carte, cum au ajuns copiii la Capătul Lumii etc.

Răspunsurile au fost corecte, iar copiii au fost răsplătiţi cu câte o delicioasă ciocolată. Mare.

Cum era de aşteptat, plimbarea pe Faleza Dunării s-a terminat într-un parc de joacă savurând o  pizza cu de toate. Tot mare.

În timpul festinului, copiii nu au stat şi doar au mâncat pizza. Împreună cu Lică Barbu, au planificat viitoarea activitate respectiv, se va vizita, duminică, 28 noiembrie 2021, cu ocazia Zilei Naţionale a României, monumentul „Vouă Eroilor”, ridicat de Ana şi Nedelcu Chercea unde, copiii de la „Nino Nino” vor depune flori.

Monumentul a fost uitat de brăileni şi ajuns o ruină. Prin acest gest, dorim să reamintim Brăilei că acest monument există şi e foarte important să nu ne uităm istoria.

Când să plecăm spre casă, copiii au auzit Dunărea aplaudând iniţiativa lor și mulţumindu-le pentru că au vizitat-o şi pentru că au stat la poveşti cu ea.

Aventurile lui Licuţă dincolo de Capătul Lumii de Lică Barbu, Editura Leviathan, click aici.

Vezi arhiva Proiect Zâmbetul unește

https://www.youtube.com/channel/UCmkAUJKMxL4VjfZyjcIPkhA

Pagina Zâmbetul unește

Pagina de facebook a proiectului

Volumul „Nino Nino” și poveștile copilăriei, Editura Leviathan, 2021, click aici.

zambetul uneste

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.