”Nino Nino” emite la Radio Vocativ

119
Zâmbetul unește Radio Vocativ

logo zambetul uneste articoleDupă cum ştiţi, restricţiile din ultima perioadă au impus oamenilor din toată lumea autoizolarea la domiciliu. Cei mai afectaţi sunt copiii obişnuiţi să meargă la şcoală, să iasă afară la joacă, la plimbări prin parcuri, la petrecerea timpului liber într-un mod plăcut, mai ales că e primăvară şi ispita de a ieşi la aer curat nu-i ocoloşte nici pe copii.

Starea actuală nu le-a ţinut însă prea departe pe fetiţele de la Trupa ”Nino Nino” care şi-au continuat activitatea artistică găsind soluţii pentru a-şi pune în valoare potenţialul creator prin toate mijloacele tehnice existente.logo bibl jud braila

Astfel, Secţia de Împrumut pentru copii. Ludotecă de la Biblioteca Judeţeană ”Panait Istrati” Brăila, prin iniţiativa d-nei bibliotecare Doiniţa Stanciu, i-a animat pe copii cu tot felul de provocări literar-artistice pe pagina de pe Facebook oferind şi premii pentru cele mai apreciate creaţii, recitări, citirea unor poveşti etc. Minunată iniţiativă!

Fără să stea prea mult pe gânduri, Lică Barbu, coordonatorul proiectului ”Zâmbetul uneşte” iniţiat de Asociaţia Culturală Leviathan, a mobilizat fetiţele de la ”Nino Nino” prin mesaje telefonice şi prin reţeaua de socializare WhatsApp au început să vină spre el poezii scrise de copii, mesaje audio, recitări, desene, fotografii, cântece interpretate de fetiţe, dându-i lui Licuţă de lucru pentru a realiza montaje foto şi audio, videoclipuri şi pentru a corecta creaţiile lor literare. Bucuros că are de lucru, Licuţă a intrat în priză pentru a trimite cât mai repede creaţiile fetiţelor la pagina de facebook a Ludotecii.

Ema Popîrlan, Ilaria şi Giada Turea, Briana-Maria Băjenaru, Carolina-Geanina-Gabriela Dragu, Cristina-Eutalia Mincu, Miruna-Gabriela Matei, Nira Guedenon, Roxana-Maria Codreanu, Karina-Marina-Christine Zaharia, iată câteva din neobositele fetiţe de la ”Nino Nino” care i-au trimis lui Licuţă atât cântece interpretate de ele, cât şi creaţii literare deosebit de reuşite, dar şi multe cuvinte de dor pentru ”Nino Nino”.

Ca să vă convingeți de ceea ce spuneam despre talentul lor la scris, iată două creaţii literare, fiecare cu câte un mesaj care ne liniştește gândurile şi mai uităm de griji:

”În fluturi de lumină” de Giada Turea

Mă odihnesc…
Mă odihnesc mângâiată de razele calde ale soarelui
visând la un ”Nino Nino”
cu ale lui flori multicolore,
cu strălucirea şi mirosul lor parfumat
de noi toţi adorat.
Mă ridic în zbor spre seninul cerului
ce-mi dă liniştea sufletească
şi energia jocului ce poate fi uşor invidiat
de orice balerin sau acrobat.

Mă las purtată pe florile de lângă Palat,
Palat cu ai săi regi şi regine care nu au uitat
şi florile au udat.
Au crescut, s-au jucat
La ”Nino Nino” mereu s-au distrat.
Aripile mele au devenit colorit de lumină
Şi mă îndrept încet, dar sigur,
Spre tine Licuţă, spre tine Zburlito!

Vântul adie, neîncetat,
Poate un cuvânt eu am uitat!
Sunt Fluturaş mult colorat
Şi-n şoaptă eu m-am semnat.
Comoară de Jad, mult preţuită,
Sau Jad Verde şi mult iubită,
Sau Giada, copil cald şi timid
De zâmbet şi joc neobosit.
Cu al meu colorit bun şi firesc,
Pământ şi ceresc,
Vă iubesc!

”Liniştea Pământului” de Nira Guedenon

A fost odată o planetă numită Pământ unde natura şi oamenii îşi vedeau de-ale lor.

Deodată, se aşternuse liniştea pe Pământ. Toate regulile cu care omenirea se obişnuise, dispărură.

Un virus malefic necunoscut a afectat oamenii. Niciun vindecător nu reuşea să găsească leacul.

Un doctor faimos se lăuda că găsise leacul.

Oamenii începură să-şi dea toate averile pe licoarea miraculoasă. Doar că efectul a fost unul ciudat. Nu se simţeau mai bine. Bărbaţilor începu să le crească barba şi nasul, iar femeile se trezeau peste noapte cu unghii de zgripţuroaice.

Erau fără speranţă. Începură să se certe între ei, să-şi fure mâncarea unul altuia.

Într-un loc îndepărtat, un mare înţelept îşi dădu seama că aşa oamenii nu vor avea nicio şansă.

Le trimise un surâs prin mii de porumbei spunându-le că adevăratul antidot nu se află în afara lor, ci în inima lor. Răspunsul este prietenia şi speranţa.

Atunci, ochii oamenilor se deschiseră şi virusul îşi pierdu puterea.

Natura renăştea, iar oamenii erau din nou fericiţi.

*

În acest articol le puteţi viziona pe Ilaria Giada recitând o poezie potrivită acestui moment trist al omenirii şi pe Ema Popîrlan cântând o melodie de muzică populară tocmai bună de a ne readuce zâmbetul şi voioşia în casă.

Cu ani în urmă, Lică Barbu a moderat o emisiune de umor la Radio Vocativ, un radio care emite online din Italia prin grija lui Valeriu Dj. Barbu, iniţiatorul acestui post de radio şi un bun prieten din Galaţi al lui Lică Barbu.

Un alt bun prieten, Virgil Andronescu, un neobosit om de cultură, i-a reamintit lui Lică Barbu de activitatea lui la radio şi de aici a pornit ideea ca ”Nino Nino” să aibă o emisiune la acest post de radio. Nimic mai minunat.

Când au aflat vestea, fetiţele de la ”Nino Nino” au năvălit peste Licuţă cu sugestii, idei pentru emisiune şi multe înregistrări audio în care se prezintă îşi spun părerile despre ”Nino Nino”.

Cu tolba plină de materiale, Lică Barbu a trecut la realizarea unui promo al emisiunii ”Zâmbetul uneşte”, căci aşa se va numi acest moment la radio şi s-a stabilit ca premiera să fie vineri, 3 aprilie 2020, ora 18.00.

Sperând într-un succes al acestui grup de fetiţe, le urăm ”,vânt bun din pupa” în această nouă călătorie de pe corabia Radio Vocativ! Şi la cât mai multe emisiuni!

Aţi văzut ce de treabă avem?

Bravo, ”Nino Nino”!

Link pentru ascultarea emisiunii ”Zâmbetul uneşte” din 3 aprilie 2020, ora 18.00:

http://radiovocativHYPERLINK „http://radiovocativ.com/?fbclid=IwAR0EWxwcUve_j_L7xHXrppCwdyms7ZEhCei0iru42fh4USOuPaQt5ByApYo”.HYPERLINK „http://radiovocativ.com/?fbclid=IwAR0EWxwcUve_j_L7xHXrppCwdyms7ZEhCei0iru42fh4USOuPaQt5ByApYo”com/?fbclid=IwAR0EWxwcUve_j_L7xHXrppCwdyms7ZEhCei0iru42fh4USOuPaQt5ByApYo

Vezi arhiva Proiect Zâmbetul unește

Pagina Zâmbetul unește

Pagina de facebook a proiectului

Vezi și: arhiva rubricii Lumea lui Licuță de Lică Barbu

Arhiva rubricii Proză scurtă 

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.