”Nino Nino”, grăbeşte-te încet!

108
grupul nino nino braila repetitie spectacol

logo zambetul uneste articoleÎn acest  moment, cuvântul ”spectacol” pare mult spus la grupul artistic ”Nino Nino”.

Şi totuşi, îndrăznim să-l pronunţăm pentru că în cele câteva luni de activitate, copiii din grup s-au implicat, fie şi sporadic, în câteva momente artistice pe care, cu emoţie, le vor interpreta miercuri, 23 octombrie 2019, ora 16.00, la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor ”Ana Aslan” din Brăila. Unii dintre ei au deja în repertoriu momente pe care le-au interpretat pe la diferite evenimente culturale, reprezentând unele instituţii cultural-artistice şi vor fi prezenţi miercuri la întâlnirea cu personalităţi culturale brăilene, ajutând grupul ”Nino Nino” să se desfăşoare într-un mic spectacol, şi aşa cum am mai spus, importantă este întâlnirea cu scriitorii brăileni, într-un dialog educativ dintre generaţii.logo bibl jud braila

În acest sens, vineri, 18 octombrie şi sâmbătă, 19 octombrie, la Secţia de Împrumut pentru copii. Ludotecă de la Biblioteca Judeţeană ”Panait Istrati” Brăila, copiii au lucrat intens la câteva momente artistice, ajutându-l pe Lică Barbu să poată completa un desfăşurător de spectacol, căutând ca toţi copiii să fie incluşi în acest tablou cultural-artistic.

Cristina Bratu (Cristina Fluierina) va recita poezia Bunica mea de Angelina Nădejde, Ema Popîrlan (Greieraş), Marina Karina-Christine Zaharia (Peştişor) şi Giulia Orăşanu vor încânta publicul de la CARP Brăila cu câteva melodii populare, Nectarie Spânu (Nectarină) ne va uimi cu improvizaţia lui în momentul umoristic Vecinii invidioşi, imaginat

spontan, Cristina Dragomir (Sfioasa), indecisă, ca de obicei, va cânta ceva, nu ştim încă ce, Roxana-Ioana Dan (Roxi Foxi) va fi prezentă cu un monolog din piesa de teatru Chiriţa în provincie de Vasile Alecsandri, Daniel Dan (Titirez) va interpreta momentul umoristic N-am ştiut că azi e vineri… de Lică Barbu, Maria Bălan cu Roxana-Maria Codreanu (Licurici) vor dansa un dans modern, uşor improvizat, iar ca interpretare în grup, sceneta Înger, îngeraşul meu! de Lică Barbu, interpretată de Eutalia-Cristina Mincu (Clopoţica), Miruna-Gabriela Matei (Perluţa), Licurici, Cip Cirip sau Greieraş (căci avem şi rezerve), Cristina Fluierina şi Alex Ioniţă (Ursuleţ) va completa tot acest spectacol, sperăm noi cât de cât reuşit. Şi nimeni nu poate contesta că orice spectacol realizat cu copii este de succes. Mai ales de”Nino Nino”.

Păi, vedeţi? Nici Lică Barbu nu se aştepta la atâta desfăşurare de forţă artistică la ”Nino Nino”, cu toate ”năzbâtiile” copiilor din grup, dar, mai ales, având în vedere şi prezenţa sporadică a copiilor la activităţile grupului.

Încă de la înscrierea primului copil la proiectul ”Zâmbetul uneşte”, Lică Barbu a subliniat în mod special că drumul spre succes nu este simplu şi uşor. Va trece ceva timp până când copiii vor putea gusta din victoria succesului. Pentru a concretiza momente artistice de succes cu copiii, este nevoie de multă răbdare, elementul principal al activităţilor de grup în care sunt implicaţi copiii. Prin răbdare şi urmând mulţi paşi spre cunoaştere, înţelegere, disciplină, educaţie, vom putea să răspundem în faţa oamenilor că ”Nino Nino” nu există în van.

Răbdarea a impus grupului artistic ”Nino Nino” că este foarte important te grăbeşti încet.

Mulţumim părinţilor care au avut încredere să-şi îndrume copiii către Asociaţia Culturală Leviathan, în cadrul proiectului ”Zâmbetul uneşte”, dar şi pentru răbdarea de care dau dovadă în acest drum către succes şi atât de necesară cu copiii, în acest vis minunat numit ”Nino Nino”!

Totodată, îi informăm că strategia de lucru a grupului se va schimba în curând, în sensul că prezenţa la activitatea grupului va fi pe ateliere de lucru şi astfel, copiii cântăcioşi vor veni într- una dintre zilele săptămânii, micii actori în altă zi, iar în altă zi vor veni toţi copiii dornici de ţopăială şi joc, mă rog, la activităţi educative de grup.

Brăila este pregătită să întâmpine cu aplauze aceşti copii minunaţi, iar ”Nino Nino” va striga bucuros în cor: ”Brăila, veniiim!”

Vezi arhiva Proiect Zâmbetul unește

Pagina Zâmbetul unește

Pagina de facebook a proiectului.

Vezi și: arhiva rubricii Lumea lui Licuță de Lică Barbu

Arhiva rubricii Proză scurtă

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.