„Nino Nino” într-o zi de toamnă

60
Nino Nino parc

logo zambetul uneste articoleDe obicei, toate întâlnirile grupului artistic „Nino Nino” se desfăşoară cu o anumită temă propusă din timp de copii sau de Lică Barbu, coordonatorul proiectului ,,Zâmbetul uneşte” iniţiat de Asociaţia Culturală Leviathan în colaborare cu Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati” Brăila, Secţia de Împrumut pentru copii. Ludotecă.

Ei uite, că nu mereu e aşa. De exemplu, duminică, 25 octombrie 2020, fetiţele din grup s-au întâlnit în Grădina Mare din Brăila pur şi simplu pentru că doreau să se revadă, să se joace şi să mai discute despre noi proiecte. În tot timpul de când s-a înfiinţat acest grup copiii au legat prietenii şi comunică permanent, nu numai la întâlniri.logo bibl jud braila

Şi iată că dorul de revedere le-a adus duminică în parc şi nu numai. Lică Barbu le-a pregătit o surpriză dulce, fursecuri, prăjituri oferite de firma brăileană TADU căreia îi mulţumim mult pentru cadouri şi le promitem oamenilor mari de la această firmă că-i vom vizita cât de curând ca să vedem cum se produc dulciurile lor.

Totodată, Lică Barbu le-a oferit prăjituri şi fetiţelor de la apartamentul familiar „Brânduşa”, aflat sub protecţia socială a Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Brăila, unde Lică Barbu merge permanent să o însoţească pe Ema Popîrlan (Greieraş), dus-întors, la toate  activităţile grupului „Nino Nino”.

Şi ce au făcut fetele în parc în această zi de toamnă? Păi, după ce a avut loc festinul cu prăjituri, au discutat despre Univers. Roxana Ioana Dan (Roxi Foxi) a răspuns pe nerăsuflate la toate întrebările despre sistemul nostru solar. S-a discutat despre câteva scenarii pentru momentele artistice care urmează să le pună-n scenă şi, Lică Barbu, le-a filmat pe fetiţe punându-le întrebarea Cine a inventat prostia?”  Evident, cu prostia nu te joci şi toată filmarea este editată într-un videoclip. Ei aş, nu de teama prostiei am realizat videoclipul, ci pentru că e şi aceasta o temă absolut necesară ca să o dezbatem.

Şi ce au mai făcut fetele de la „Nino Nino” în parc? Oho! Destule. Au ciugulit popcorn şi au discutat în taină despre nişte lucruri. Lică Barbu a tras cu urechea şi a aflat că Cristina Eutalia Mincu (Clopoţica) pregăteşte acasă la ea o petrecere cu ocazia Halloweenului şi fiecare se fandosea ce costum să-şi pregătească pentru Bau-Baul de la această petrecere. Chestii.

Sfioasă, Miruna Gabriela Matei (Perluţa) i-a prezentat lui Lică Barbu o mapă cu ultimele desene executate de ea. Câteva vi le prezentăm în acest articol. Fără a şovăi, putem afirma că Perluţa are un stil fantastic la desen. Are o imaginaţie debordantă pe care ne-o oferă fără cuvinte în linii şi culori neobişnuite.

Cea mai interesantă fetiţă a acestei întâlniri duminicale – desigur, ea este întotdeauna interesantă şi misterioasă prin suavitatea ei de fetiţă cu bun-simţ, dar şi prin talentul ei original la scris poezii – a fost Marina Karina Christine Zaharia (Peştişor) care ne-a prezentat o poezie despre toamnă scrisă de ea, Prietena mea, Toamna, poezie pe care v-o prezentăm aici cu mult drag şi cu multe felicitări Karinei pentru talentul ei deosebit la scris, o viitoare poetă de succes a lumii culturale brăilene.

Prietena mea, Toamna
de Marina Karina Christine Zaharia (11 ani)

Cum să pot acum să dorm
Dacă plouă pic, pic, pic?
Şi mai tună ca şi vara,
Iar afară e, na, Toamna.
E grăbită, nu se poate,
A uitat cum să se poarte.
Are rochii sfâșiate,
Frunzele-i sunt atârnate.
Poalele ei îs răsucite,
Pletele-i sunt azvârlite
Şi în față și în spate,
Dar pe frunte răsfirate
Stau de zici că sunt pictate.
Iară eu stau trează-n pat
Aș dormi, dar nu am leac,
Nici prietena nu vrea.
Spune că domnul Tuneţel,
O cam sperie niţel,
Dar îi spun că e firesc
Tunetele ploi vestesc,
Căci la școală-am învățat.
Tunetele sunt, de fapt,
Descărcările de nori
Care se transformă-n ploi.
În final amândouă am dormit
Cu câte un zâmbet mare pe chip.

 Toamna a foşnit un pic din frunze lăsând să treacă emoţiile autumnale printre fetiţele de la „Nino Nino” într-o bucurie a copilăriei adevărate cu prietenii bogate în iubire.

Vă mulţumim, dragi copii!

zambetul uneste fb

Vezi arhiva Proiect Zâmbetul unește

Pagina Zâmbetul unește

Pagina de facebook a proiectului

Vezi și: arhiva rubricii Lumea lui Licuță de Lică Barbu

Arhiva rubricii Proză scurtă

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.