”Nino Nino” şi Brăila

78
Lică Barbu și copii din grupul artistic ”Nino Nino”
Lică Barbu și copii din grupul artistic ”Nino Nino”

logo zambetul uneste articoleIată o nouă temă de activitate pe care şi-a propus-o grupul artistic ”Nino Nino”. În fiecare duminică, copiii, membri ai grupului, vor merge pe străzile Brăilei, prin parcuri, prin spaţii de joacă, în locaţii istorice sau culturale.

Astfel, duminică, 22 septembrie 2019, ”Nino Nino” va ieşi la plimbare pe Calea Călăraşi şi nu oricum, şi nu la joacă, ci pentru o acţiune educativă şi generoasă. Copiii vor dărui cărţi trecătorilor întâlniţi în calea lor. Întâlnirea va avea loc la ora 11.00 în faţa Liceului ”Gheorghe Munteanu Murgoci”, de unde grupul de copii va pleca să invite la citit oameni de orice vârstă.logo bibl jud braila

Dar până atunci, grupul ”Nino Nino” are de lucru cu noi scenarii şi noi cântece pregătite de Lică Barbu şi-i invită cu drag pe copii în zilele de vineri, 20 septembrie 2019, ora 16.00 şi sâmbătă, 21 septembrie 2019, ora 11.00 la Biblioteca Judeţeană ”Panait Istrati” Brăila, Secţia de Împrumut pentru copii – Ludotecă, pentru a continua proiectul ”Zâmbetul uneşte” iniţiat de Asociaţia Culturală Leviathan.

În urma şedinţei cu părinţii copiilor de la ”Nino Nino”, de miercuri, 18 septembrie 2019, la care au participat prin telefon Puşa Roth și Costin Tuchilă, după stabilirea unor probleme organizatorice, s-a constat că proiectul ”Zâmbetul uneşte” are toate şansele de a funcţiona cu succes şi mai departe cu menţiunea ca activitatea să nu-i solicite prea mult pe copii, având în vedere programul lor şcolar, cât şi participarea lor la alte activităţi cultural-sportive.

După cum aţi observat, grupul artistic ”Nino Nino” nu se pregăteşte numai pentru a realiza momente artistice pentru scenă. Într-adevăr, ele sunt o prioritate importantă a grupului, dar, periodic, au loc şi alte activităţi educative pe care le-am consemnat deseori la acestă rubrică.

Prof. Liliana Toma
Prof. Liliana Toma

Şi cum toţi copiii din grup sunt şi elevi, vineri ”Nino Nino” a invitat la joacă pe doamna  profesoară Liliana Toma de la Liceul Pedagogic ”D. P. Perpessicius” pentru a purta discuţii privind… Cu certitudine, doamna profesoară, care este şi scriitoare, va purta discuţii despre minte şi suflet. Nici nu poate ocoli acest aspect deoarece copiii sunt plini de întrebări care de care mai surprinzătoare.

Un plus de educaţie culturală, într-o societate bulversată de foarte multe probleme în toate domeniile, nu strică nimănui, nici oamenilor mari şi este o oază de cunoaştere pe care copiii o asimilează, receptivi fiind la orice noutate.

Banner NINO NINO

Vezi arhiva Proiect Zâmbetul unește

Pagina Zâmbetul unește

Pagina de facebook a proiectului.

Vezi și: arhiva rubricii Lumea lui Licuță de Lică Barbu

Arhiva rubricii Proză scurtă

 

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.