„Nino Nino” și cartea „Aventurile lui Licuţă dincolo de Capătul Lumii” de Lică Barbu

50
Carte Lica Barbu

logo zambetul uneste articoleCând şi cum s-a întâmplat asta?

Într-o zi minunată de toamnă, mai concret, duminică, 31 octombrie 2021, copiii de la grupul artistic „Nino Nino” s-au întâlnit în parcul Grădina Mare din Brăila cu Lică Barbu, autorul cărţii Aventurile lui Licuţă dincolo de Capătul Lumii, recent publicată la Editura Leviathan, nerăbdători să primească câte un exemplar din această carte atât de mult povestită copiilor de către autor la fiecare întâlnire a grupului pentru activităţile proiectului „Zâmbetul uneşte”.

Şi cum să nu fie curioşi dacă Lică Barbu îi stârnea de fiecare dată povestindu-le câteva fragmente din carte, ceea ce i-a determinat pe copii să-i pună o sumedenie de întrebări despre ce se întâmplă în aventura asta.

Dacă le-ar fi dat răspunsuri cu multe detalii, copiii nu ar mai fi citit cartea şi la fiecare întrebare autorul le dădea răspunsuri scurte, pline şi de mai mult mister.

lica barbu licuta

Nira Guedenon, curioasă din fire, cât a durat întâlnirea, a citit vreo zece pagini.

Fiecare copil care a primit câte un exemplar din carte și câte un autograf de la autor.

În acest articol vă prezentăm un videoclip de promovare a acestei cărţi.

Întâlnirea a fost una mai specială faţă de activităţile periodice ale grupului, dar copiii nu au stat prea mult de vorbă cu Lică Barbu despre carte şi s-au încins la joacă. Cu Licuţă în frunte, evident. Şi pentru că tot le-a povestit Licuţă despre bănuţul fermecat din carte, Roxana Maria Codreanu (Licurici) ascundea un bănuţ prin parc cerându-le celorlalţi copii să-l găsească, oferindu-le un mic indiciu.

Joaca a continuat: fiecare copil a ascuns un bănuţ.

Roxana Dan a lansat o propunere interesantă şi anume să arunce fiecare câte un ban în fântâna arteziană din centru parcului, punându-şi o dorinţă.

Licuţă a încercat să le afle dorinţele ca să vi le împărtăşească. Cam greu. Fetiţele au spus că dorinţele lor sunt secretul „Nino Nino” şi doar dacă citiţi cartea Aventurile lui Licuţă dincolo de Capătul Lumii le puteţi afla.

Lectură plăcută, dragi copii!

Aventurile lui Licuţă dincolo de Capătul Lumii de lică Barbu, Editura Leviathan, click aici.

Vezi arhiva Proiect Zâmbetul unește

https://www.youtube.com/channel/UCmkAUJKMxL4VjfZyjcIPkhA

Pagina Zâmbetul unește

Pagina de facebook a proiectului

Volumul „Nino Nino” și poveștile copilăriei, Editura Leviathan, 2021, click aici.

zambetul uneste

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.