„Nino Nino” şi o altă lume

69
„Nino Nino” Brăila, 28 august 2020
„Nino Nino”, Brăila, 28 august 2020

logo zambetul uneste articoleSub acest titlu, grupul artistic „Nino Nino” din cadrul proiectului „Zâmbetul unește” iniţiat de Asociaţia Culturală Leviathan în colaborare cu Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati” Brăila, Secţia de Împrumut pentru copii. Ludotecă, şi-a propus o nouă activitate născocită spontan în ziua de 28 august 2020, zi planificată pentru întâlnirea grupului în Grădina Mare din Brăila.

Adică cum o altă lume”?

Foarte simplu. Lică Barbu, coordonatorul grupului, alias Licuţă, are un fix al lui: să vorbească cu tot ce-l înconjoară. Animale, plante, obiecte, orice, fiinţă sau nefiinţă. Asta a făcut toată viaţa şi iată!, are o sumedenie de prieteni, din toată lumea.logo bibl jud braila

Şi ce şi-a spus? Ia să le prezinte fetiţelor prietenii lui din acel parc. E o altă lume, nu?

Fetiţele l-au privit cam fistichiu auzind de propunerea lui, dar până la urmă au înţeles chichiţul şi s-au prins în joc. Fiecare dintre ele şi-a ales câte ceva cu care Lică Barbu urma să le facă cunoştinţă.

Alma Guedenon a dorit să facă cunoştinţă cu o floricică. Neapărat roz. Emoţionată, a dat să vorbească cu floarea, dar a rămas mută când a auzit că floricica roz îi vorbea.

Miruna Gabriela Matei (Perluţa) şi-a ales din prima să facă cunoştinţă cu o fântână arteziană şi evident, au avut ce-şi spune. Mai ales că fântâna susura fel de fel cuvinte.

Ceasului din flori din Grădina Mare, un ceas vechi şi bătrân, i-a făcut mare plăcere să se împrietenească cu Briana Maria Băjenaru (Zburlita). Cât a ticăit el acolo câteva minute, Brianei i s-a părut o veşnicie.

Copacul pe nume Domnul Tei a foşnit prietenos când Nira Guedenon (Creţulina) l-a îmbrăţişat întrebându-l de una, de alta. Îmbrăţişarea a fost inegală într-un fel, având în vedere trupul firav al Creţulinei şi trunchiul gros al Domnului Tei. Dar nu-i nimic. Asta nu se pune într-o prietenie recent încheiată, iar Lică Barbu i-a dat un pupic, că tot nu se mai văzuseră de mult.

La statuia lui Mihai Eminescu, Cristina Eutalia Mincu (Clopoţica) a făcut cunoştinţă cu poezia şi a vorbit cu marele poet. Atunci a aflat că şi pietrele vorbesc dacă ştii să le asculţi.

Începând cu această întâlnire, grupul „Nino Nino” a demarat repetiţiile la dans pentru a prezenta un flashmob pe străzile Brăilei. Toată scenografia dansului este realizată şi condusă de Briana Maria Băjenaru. Îi mulţumim pentru efortul depus şi pentru responsabilitatea pe care şi-a asumat-o ca acest moment artistic să fie de calitate!

Prima repetiţie a ieşit la fix, iar trecătorii din parc erau convinşi că grupul de fetiţe prezintă pe aleele parcului un autentic flashmob.

Montajul de melodii durează aproape 8 minute şi la a doua repetiţie tempo-ul dansului a cam slăbit un pic, făcându-l pe Lică Barbu să înţeleagă că în vacanţă fetele nu prea au făcut mişcare. De aceea le-a recomandat multe fructe, legume şi neapărat dans.

Şi nici pizza nu a mai comandat pentru finalul întâlnirii, dar nici îngheţată, că îngraşă.

Nu-i nimic, şi-au spus fetiţele. Bucuria dansului le-a făcut mai fericite, mai apropiate, prietene, ca într-o familie, aşa cum numai la „Nino Nino” se poate întâlni.

zambetul uneste fb

Vezi arhiva Proiect Zâmbetul unește

Pagina Zâmbetul unește

Pagina de facebook a proiectului

Vezi și: arhiva rubricii Lumea lui Licuță de Lică Barbu

Arhiva rubricii Proză scurtă

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.