”Nino Nino” te iubeşte / Ia o carte şi citeşte!

61
Grupul ”Nino Nino” dăruiește cărți, 22 septembrie 2019, Brăila

logo zambetul uneste articoleNu aş vrea să încep cu relatarea ultimelor evenimente petrecute la grupul artistic ”Nino Nino” fără a sublinia realizarea primului moment artistic al acestui grup, prin interpretarea parodiei muzicale Eu am jantilică nouă de către Ema Popîrlan, 8 ani, membră a grupului artistic, moment finalizat cu un un videoclip excellent, filmat pe faleza Dunării din Brăila.

Ema Popîrlan vă invită cu drag să-i vizionaţi videoclipul postat în acest articol.

Vineri, 20 septembrie 2019, ”Nino Nino” a invitat-o pe doamna profesoară Liliana Toma să le calce pragul, la o discuţie despre minte şi suflet.logo bibl jud braila

Ema Popîrlan (Greieraş) a ţinut morţiş să o întâmpine pe doamna profesoară cu un buchet de flori şi plină de emoţie, în loc să spună ”Nino Nino vă iubeşte şi flori dragi vă dăruieşte!” s-a fâstâcit şi a spus ”Nino Nino floriceşte şi vă dăruieşte!”. Oricum, tot un fel de primire călduroasă a fost, iar discuţiile au curs ca o poveste spusă parcă la gura sobei.

Prof. Liliana Toma, 20 septembrie 2019, Biblioteca Județeană ”Panait Istrati” Brăila
Prof. Liliana Toma, 20 septembrie 2019, Biblioteca Județeană ”Panait Istrati” Brăila

A urmat testul prin întrebarea pusă de Lică Barbu, ”Ce vrem să devenim când vom fi mari?”, la care a participat şi Liliana Toma cu aplauze la pantomima pe care copiii o jucau, ca să demonstreze ce vor să devină când vor fi mari, dar şi cu sugestii privind drumul lor în viaţă.

Sâmbătă, 21 septembrie 2019, grupul ”Nino Nino” a repetat intens câteva moment artistice şi pentru că de curând Roxana-Ioana Dan (Roxi-Foxi) s-a întors dintr-o călătorie lungă cât toată vacanţa, Lică Barbu a profitat de ocazie şi a chemat-o la mai multe repetiţii, pentru unele momente artistice, de parcă se termina grupul ”Nino Nino”. Roxi a răspuns cu drag şi plină de energie a recitat poezia Ce te legeni codrule… de Mihai Eminescu. Bravo!

Întâlnirea s-a finalizat cu propuneri organizatorice pentru evenimentul de a doua zi, adicăăăă… ”Nino Nino te iubeşte / Ia o carte şi citeşte!” , o minunată lozincă cu care membrii grupului artistic ”Nino Nino” au defilat pe Faleza Dunării din Brăila dăruind cărţi trecătorilor.

Copiii au fost foarte entuziasmaţi să participe la această manifestare.

Imaginile din videoclipul prezent în acest articol vorbesc de la sine.

Vremea excelentă de pe malul Dunării nu a împiedicat ca din cer să cadă o ploaie cu superlative. Brăilenii au fost plăcut surprinşi şi au înţeles că dacă avem în societatea românească astfel de copii, nu este totul pierdut.

Vă mulţumim, dragi copii!

Vezi arhiva Proiect Zâmbetul unește

Pagina Zâmbetul unește

Pagina de facebook a proiectului.

Vezi și: arhiva rubricii Lumea lui Licuță de Lică Barbu

Arhiva rubricii Proză scurtă

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.