O nouă rubrică pe site-ul Leviathan.ro: ”Patologie politică: realități românești” de Nicolae Lotreanu

203
nicolae lotreanu patologie politica realitati romanesti rubrica leviathan.ro

Începând de miercuri, 6 martie 2019, site-ul Leviathan.ro vă oferă săptămânal o nouă rubrică: Patologie politică: realități românești” de Nicolae Lotreanu.

”Cât de patetici putem fi în suferințele ca și în speranțele noastre? Ce ne trebuie oare pentru a înțelege că, în loc să nutrim iluzii, care nu fac altceva decât să agraveze evoluții negative, să ne asumăm gesturi zilnice, oricât de modeste, de a rezolva probleme, de a reduce din entropia traiului cotidian, de a ne asuma comportamente apropiate cât de cât de valorile pe care le clamăm ori de normele pe care le proclamăm? Nu a sosit oare timpul  pentru o schimbare de azimut în acțiunile noastre devenite automatisme ale distrugerii?” – sunt câteva dintre întrebările la care autorul va încerca să ofere răspunsuri la această rubrică. O atenție aparte va fi acordată problematicii patologiei politice specifice realităților actuale din țara noastră, care, în opinia lui Nicolae Lotreanu, traversează una dintre cele mai complexe perioade din întreaga sa istorie.

Nicolae Lotreanu, doctor în filosofie. Autor al cărților: ”Condiția umană a politicului” (1979), ”Conștientizarea politică” (1987), ”Regula imbecilității” (1995). Coautor la peste douăzeci de cărți, a publicat peste două sute de studii, eseuri și articole în reviste și ziare.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.