Omagiu adus lui Constantin Brâncuși la Târgu Jiu (27, 28 octombrie 2020)

120
Constantin Brâncuși, „Masa tăcerii”
Constantin Brâncuși, „Masa tăcerii”

Marți, 27 octombrie 2020 se împlinesc 82 de ani de la inaugurarea Ansamblului Monumental ridicat de Constantin Brâncuşi la Târgu Jiu. Cu acest prilej, Centrul de Cercetare, Documentare şi Promovare Constantin Brâncuşi” în parteneriat cu Filiala Târgu Jiu a Uniunii Artiştilor Plastici din România şi Institutul Cultural Român organizează la Târgu Jiu, în zilele de 27 şi 28 octombrie 2020, o serie de manifestări cultural-artistice şi ştiinţifice în semn de omagiu adus lui Constantin Brâncuşi, a cărui operă a marcat creaţia artistică a secolului XX. Cu acest prilej, va fi decernat Premiul Naţional Brâncuşi pentru anul 2019, eveniment ce se va desfăşura la sala de conferinţe a Muzeului Judeţean Gorj Alexandru Ştefulescu” din Târgu Jiu.

Program

Marţi, 27 octombrie 2020, ora 15.00:

Lansarea volumului Brâncuşi, de Pavel Şuşară Loc de desfăşurare: Muzeul Judeţean Gorj „Alexandru Ştefulescu”.

Expoziţie retrospectivă Atelierele Brâncuşi 2015–2020. Curator: Vasile Fuiorea, Vlad Ciobanu Prezintă: Pavel Şuşară – critic de artă. Loc de desfăşurare: Muzeul Judeţean Gorj „Alexandru Ştefulescu”.

Ora 16.00:

Brâncuşi – Sens şi devenire: Masă rotundă cu tema „Programul de urmărire în timp şi mentenanţă pentru Ansamblul sculptural de la Targu Jiu”. Loc de desfăşurare: Muzeul Judeţean Gorj „Alexandru Ştefulescu”.

Ora 18.00:

Decernarea Premiului Naţional Brâncuşi pentru anul 2019; moment de muzică clasică susţinut de elevii Liceului de Arte „Constantin Brăiloiu”: Firoiu Andrei Christian, Neagoe Măria Diana, Chiriţoiu Eduard. Loc de desfăşurare: Muzeul Judeţean Gorj  „Alexandru Ştefulescu”.

Comunicat al Centrului de Cercetare, Documentare şi Promovare „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.