”Papa Francisc – În grădina Maicii Domnului”, articol de Mirela Nicolae

143
papa francisc album editura integral

logo carte rubrica leviathan.roNici nu s-au stins bine ecourile vizitei în România a Suveranului Pontif, Francisc, că Editura Integral a publicat pentru iubitorii de adevăr şi frumos, un album de fotografii realizat de trei excepţionali profesionişti: Cristian Radu Nema, George Călin şi Octav Ganea. 

Albumul ”Papa Francisc – În grădina Maicii Domnului” este structurat în mai multe capitole, fiecare precedat de câte o zicere a Sfântului Părinte extrasă din discursurile pe care acesta le-a ţinut în faţa credincioşilor veniţi la Bucureşti, Iaşi, Şumuleu-Ciuc şi Blaj.

”Orice persoană ne poate învăţa ceva şi oricine poate fi învăţat”, crede Papa Francisc. Şi nu este departe de adevăr. Al 266-lea Episcop al Romei a slujit mulţi ani în Argentina, o ţară cu comunităţi sărace, nevoite să abandoneze şcoala de timpuriu. Pe mulţi copii de-acolo i-a îndrumat, sfătuit, ajutat să meargă la şcoală.logo mic editura Integral

Fostul cardinal Jorge Mario Bergoglio a fost preocupat de mesajul educaţiei încă din tinereţe. L-a propovăduit constant în toate întâlnirile sale. În iunie 2013, mult înainte de a păşi pe pământ românesc, de la înălţimea şi responsabilitatea mitrei papale, Papa Francisc li s-a adresat studenţilor şi profesorilor de la şcolile iezuite italiene şi albaneze din Roma spunându-le că educaţia îi face mai generoşi: ”În ce fel vă ajută şcoala să creşteţi? Vă ajută nu doar să vă dezvoltaţi inteligenţa, ci vă oferă o dezvoltare integrală în ceea ce priveşte întreaga personalitate. Principalul element al educaţiei este să înveţi să fii generos.”

Imaginile surprinse în luna mai 2019, cu prilejul vizitei Sanctităţii Sale în România, ne arată nu doar nu om bun, ci unul preocupat de aproape, de modul în care spiritul alege să evolueze prin învăţătură.

Prin albumul de la Integral, cei trei artişti fotografi, Cristian Radu Nema, George Călin şi Octav Ganea împreună cu editorul Costel Postolache le oferă cititorilor şi o poveste în imagini despre o vizită în care trimisul lui Dumnezeu le transmite tuturor sinceritate şi înţelepciune.

Surse: https://www.nzceo.org.nz/2394-2/

https://eintegral.ro/

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.