Prelungirea autorizațiilor de construire – articol de Iulia Zorzoliu

22
autorizatie constructie

logo rubrica juridiceConform legii nr. 176/2022 publicată în Monitorul Oficial în data de 10 iunie 2022, au fost prevăzute noi termene de prelungire a autorizațiilor de construire pentru situațiile când construcția nu s-a putut începe sau termina integral în termenul inițial stabilit. Astfel, în cazurile justificate de mai sus investitorul poate solicita prelungirea valabilității autorizației o singură dată pentru o perioada nu mai mare de 24 de luni. Acest termen a fost dublat, înainte de adoptarea legii termenul maxim pentru care se putea solicita prelungirea fiind de 12 luni.

De asemenea, cererea pentru prelungirea valabilității autorizației trebuie făcută cu cel puțin 45 de zile înainte de expirarea acesteia, termen ce, la fel, a fost modificat, înainte fiind de cel puțin 15 zile.

Este menționat expres că prelungirea se face gratuit, iar pentru autorizațiile care la data 13 iunie 2022 aveau mai puțin de 30 de zile până la data expirării termenului de valabilitate se prelungește termenul de drept cu 90 de zile pentru a putea fi solicitată o prelungire dacă este cazul.

Rubrica „Juridice” fiind interactivă, așteptăm întrebările dvs. pe site (la comentarii) sau la adresele de e-mail: zorzoliu.iulia@gmail.comleviathan.romania@yahoo.com, costintuchila@gmail.compusa.roth@yahoo.com

Iulia Zorzoliu este membră a Colegiului Consilierilor Juridici București.

Arhiva rubricii Juridice

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.