Premiile Constantin Chiriac au avut loc online

124
Constantin Chiriac. Credit foto: TNRS, Rareș Helici
Constantin Chiriac. Credit foto: TNRS, Rareș Helici

Constantin Chiriac a oferit și în acest an copiilor din statul natal Prisăcani, județul Iași, premiile care îi poartă numele. Dacă, în anii precedenți, acest moment special îi aducea împreună pe Constantin Chiriac, copiii din satul Prisăcani și partenerii evenimentului, în acest an, în contextul evoluției negative a epidemiei de Covid 19, întregul eveniment a avut loc online, pe platforma Zoom. Ediția din acest an a Premiilor Constantin Chiriac s-a bucurat de susținerea DentEstet, Spitalului European Polisano și Ecolab. 

8 premii în valoare de 2000 de euro și cadouri din partea partenerilor pentru cincizeci de copii

Anul acesta, Constantin Chiriac a oferit cinci premii III (Găină Tudor Alexandru, Gafița Andreea, Nechita Ana Maria, Pamfil Gabriela, Crudu Mihai – cu ajutorul domnului Celestin Constantin și Polisano), două premii II (Melinte Cosmin, Petria Linda Andreea) și un premiu I (Drăgan Denisa Maria). Pe lângă premiile oferite de Constantin Chiriac, partenerii din acest an ai evenimentului (DentEstet, Spitalul European Polisano și Ecolab) au oferit 50 de cadouri copiilor din satul Prisăcani.

„Regret că nu am putut fi în acest an în Prisăcani, că nu am putut fi desculț în curtea casei în care m-am născut, pe pământul în care m-am născut, dar mă bucur că am putut acorda și în acest an Premiile Constantin Chiriac copiilor din satul meu natal. Sper din toată inima să treacă această perioadă grea și să pot ajunge acasă. Mulțumesc tuturor celor care au contribuit la întâlnirea noastră online din acest an și, mai ales, la posibilitatea de a premia acești copii minunați care chiar merită. Așa cum am promis, am reușit împreună cu domnul Constantin Chirilă să înființăm Asociația Viitorul, dedicată tuturor celor care au primit premii în ultimii cinci ani și din care să facă parte toți acești elevi. Am considerat important ca în board-ul acestei asociații să fie toți cei care au ajutat, ajută și vor ajuta ca acești copii să se poată bucura de ceea ce înseamnă și aduce cu sine ziua de mâine. Unii dintre ei sunt studenți, ceilalți sunt elevi la liceu, iar treptat-treptat ne propunem ca dorința lor de a gândi antreprenorial pentru Prisăcani să se concretizeze în proiecte europene. Nu întâmplător am decis împreună cu domnul Chirilă ca numele asociației să fie «Viitorul», pentru că vorbim despre ce înseamnă mâine, despre cum clădim acest mâine, despre cum clădim speranța.”Constantin Chiriac, director general Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu

Comunicat al Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.