Primiţi cu colindul?

126
Lică Barbu și grupul artistic ”Nino Nino”, Biblioteca Județeană ”Panait Istrati”, Brăila, noiembrie 2019
Lică Barbu și grupul artistic ”Nino Nino”, Biblioteca Județeană ”Panait Istrati”, Brăila, noiembrie 2019

logo zambetul uneste articoleÎncă de la iniţierea proiectului ”Zâmbetul uneşte” s-a avut în vedere realizarea unui program artistic cu care grupul ”Nino Nino” să participe la diferite evenimente cultural-artistice, la festivaluri pentru copii sau cu ocazia unor manifestări sărbătoreşti.

Iată că se apropie o perioadă plină de sărbători, foarte dragă copiilor, şi grupul artistic ”Nino Nino” nu poate rata o asemenea ocazie.logo bibl jud braila

Lică Barbu a pregătit din timp colaje muzicale specifice copiilor şi câteva scenete umoristice cu mesaj educativ pentru copii. Şi tot din timp s-au organizat şi întâlnirile grupului, acestea fiind din ce în ce mai dese, dat fiind că unii membrii ai grupului au şi alte activităţi extraşcolare şi se repetă cu cei care sunt prezenţi.

Nino Nino

Repetiţiile la aceste montaje artistice se desfăşoară încet, dar sigur. Se caută mereu soluţii pentru ca interpretarea să fie la un nivel artistic deosebit punându-se accentul pe copiii cu mai multă experienţă artistică. Ba chiar şi unii părinţi pun umărul, drept pentru care le mulţumim pentru implicare.

Sigur, unii copii sunt mai începători şi un pic mai stângaci, dar asta nu temperează cu nimic entuziasmul şi bucuria lor de a participa la spectacolele ce se pregătesc pentru sărbătorile de iarnă. Spunem asta pentru că până la realizarea unui spectacol de ţinută artistică de calitate mai este drum lung şi multă muncă.

Tot întâmpinând hopuri ale grupului la interpretare, Lică Barbu s-a transformat în ”mâncător de copii” spunându-le, în glumă fireşte, ”Vă mănânc dacă nu iese bine spectacolul!”, iar Miruna-Gabriela Matei (Perluţa), fără teamă şi sigură pe ea, i-a răspuns prompt: ”Pe mine nu ai cum să mă mănânci. Am o inimă indistructibilă”. Pam-pam!

repetitie Nino Nino

Având în plan toate acestea, urmează ca Lică Barbu, începând cu săptămâna viitoare, să bată la câteva uşi ale unor instituţii publice, cât şi la unele societăţi comerciale, înarmat cu o adresă oficială de solicitare a grupului artistic ”Nino Nino” pentru a-i colinda cu ocazia sărbătorilor de iarnă. ”Primiţi cu colindul?” va fi afişat pe fruntea inocentă a fiecărui copil. Zâmbetul va fi un răspuns afirmativ.

În speranţa că această iniţiativă de colind cu un mic spectacol al grupului ”Nino Nino” va avea succes, avem rugămintea către părinţi să-şi dirijeze copiii mai des la repetiţii. Timpul zboară şi acuşica vine Moş Crăciun.

Totodată, având în vedere că din cei 16 copii rămaşi în grup doar doi sunt băieţi, vom solicita în curând printr-un anunţ înscrierea de copii numai băieţi cu vârste între 6 – 14 ani.

Succes, Nino Nino!

Vezi arhiva Proiect Zâmbetul unește

Pagina Zâmbetul unește

Pagina de facebook a proiectului

Vezi și: arhiva rubricii Lumea lui Licuță de Lică Barbu

Arhiva rubricii Proză scurtă

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.