Primul aparat de fotografiat la minut

39
polaroid land camera

fila de calendar rubrica leviathan.roAcum 73 de ani, la data de 21 februarie 1947, omul de ştiinţă american, Edwin H. Land (1909 – 1991), și-a prezentat la Optical Society of America, din New York, invenția sa, Polaroid Land Camera, primul aparat de fotografiat la minut. Acesta utilizează plicuri subțiri din plastic în locul rolelor de film. În interiorul lor se găsesc o bucată de film și un pachet cu substanțe chimice de developare, care sunt împrăștiate în momentul în care fotografia este realizată. Astfel, poza se developează în aproximativ un minut. La 21 februarie 1947, Land va fabrica o cameră instantanee cu film, numită inițial Land Camera, reușind să o și comercializeze. De pe porțile companiei au ieșit 60 de unități din acest prim model de cameră instantanee, ce a fost pusa în vânzare de Crăciun în 1948, în Boston. Camera inedită s-a vândut imediat, cererile clienților depășind numărul aparatelor.

Fondatorul Polaroid s-a născut în anul 1909, în Connecticut, în Statele Unite ale Americii. Încă din copilărie era fascinat de lumină și de kaleidoscoape. Din dorința de a controla lumina, va reuși să inventeze primul polarizator sintetic din lume. Asta se întâmpla în anul 1929, când reușește să obțină și brevetul, la numai 20 de ani.
În anul 1937, Edwin Land a înființat Polaroid Corporation, alături de George Wheelwright, dar și prima pereche de ochelari de soare. Ochelarii au avut un succes fenomenal, devenind cei mai vânduți ochelari din istorie.

Surse: Istoria lumii, Centrul de documentare ”Dimitrie Gusti”, al Societății Române de Radiodifuziune, Wikipedia.

Arhiva rubricii Filă de calendar

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.