Semifinala Concursului Internațional ”George Enescu”, Secțiunea Violoncel

279
Concursul International George Enescu 2018

logo concursul george enescu rev leviathan.roDoi tineri din Franța și câte unul din Norvegia, Bulgaria, Japonia, China și Estonia s-au calificat în Semifinala Secțiunii de Violoncel a Concursului Internațional ”George Enescu” 2018. Rezultatele au fost anunțate de juriul de specialitate vineri seara.

Etapa II a Concursului Internațional „George Enescu” 2018, Secțiunea Violoncel, s-a desfășurat în zilele de 6 și 7 septembrie, la Ateneul Român din București. Juriul de specialitate a decis vineri, 7 septembrie, concurenţii calificaţi pentru Semifinala Concursului:

Stanislas Kim (Franța), Sandra Lied Haga (Norvegia), Atanas Krastev (Bulgaria), Florian Pons (Franța), Shizuka Mitsui (Japonia), Yibai Chen (China), Marcel Johannes Kits (Estonia). Juriul Secțiunii de Violoncel al ediției 2018 a Concursului Enescu este format din David Geringas, (Președintele Juriului), Raphael Wallfisch, Leonid Gorokhov, Alexandra Guțu, Jian Wang, Tsuyoshi Tsutsumi, Myung-Wha Chung, Philippe Muller și Marin Cazacu.

Semifinala Concursului Enescu se va desfăşura duminică, 9 septembrie, începând cu ora 9.00, la Ateneul Român. De la ora 9.00 până la ora 11.45 vor interpreta 3 concurenți, iar de la ora 17.00 până la 20.35 vor concura 4 tineri violonceliști.

Finala Concursului, Secțiunea Violoncel, constând în trei concerte cu orchestră, cu participarea extraordinară a Orchestrei Filarmonicii ”George Enescu”, dirijor Paul Watkins, va avea loc pe 11 septembrie, de la ora 18.00, în Sala Mare a Ateneului Român. Biletele pentru Finala de Violoncel sunt disponibile în rețeaua EVENTIM.

Între 1 și 23 septembrie, 270 de tineri artiști din 39 de țări pe tot globul vin la București să intre în competiție pentru a câștiga un trofeu în cadrul ediției 2018 a Concursului Enescu.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să accesați:

Concursul

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Echipa de Comunicare a Concursului Internațional ”George Enescu”

Informații la zi, imagini, comentarii despre ediția 2018 a Concursului Internațional ”George Enescu” – în Revista Culturală Leviathan, partener media al evenimentului.

Vezi: Arhiva rubricii Concursul Internațional George Enescu 2018

Arhiva rubricii Festivalul Internațional George Enescu 2017

Arhiva rubricii Musica

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.