Soprana Maria Guleghina, concert extraordinar pe scena Operei Naționale București (8 februarie 2020)

152
Concert Extraordinar Maria Guleghina - ONB

logo rubrica musica leviathan.roOpera Națională București prezintă sâmbătă, 8 februarie 2020, începând cu ora 18.30 Concertul extraordinar ”Maria Guleghina”. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Alberto Veronesi, în calitate de invitat al primei scene lirice a țării.

Maria Guleghina este considerată una dintre cele mai importante soprane dramatice din lume, singura care până în prezent a interpretat roluri titulare în 16 producții la Teatrul Scala din Milano, inclusiv Manon Lescaut și Tosca de Giacomo Puccini, I Due Foscari, Un Ballo in maschera și Macbetto de Giuseppe Verdi etc. Din 1991 și până în prezent soprana a avut peste 160 de apariții la Metropolitan Opera din New York în opere precum Aida, Macbetto, Nabucco de Giuseppe Verdi, Turandot și Tosca de Giacomo Puccini, Norma de Vincenzo Bellini, Adriana Lecouvreur de Francesco Cilea, Andrea Chénier de Umberto Giordano, Dama de pică de Piotr Ilici Ceaikovski, Cavalleria Rusticana de Pietro Mascagni, Sly de Ermanno Wolf-Ferrari etc. Această „regină a operei”, îndelung aclamată de către public, interpretează în mod frecvent pe toate scenele lirice importante ale lumii, cum ar fi: Opera de Stat din Viena, Teatrul Mariinsky, Opera de Stat Bavaria, Opera Berlin, Teatro Liceu, Covent Garden, Opera Bastille, Teatro Colón, Teatrul Balșoi etc.

Soprana Maria Guleghina este laureată a numeroase premii și distincții precum: Premiul Puccini 2009 – pentru cea mai bună performanță într-un rol puccinian, Premiul Giovanni Zanatello pentru debutul său la Arena din Verona, Medalia de aur Maria Zamboni, Medalia de aur din 1999 la Festivalul de la Osaka, premiul Bellini 2001, premiul Arte e Operosita nel mondo de la Milano etc.

Repertoriul recent include recitaluri, turnee și roluri ca: Abigaille din Nabucco de Giuseppe Verdi la Deutsche Oper Berlin, Minnie din La Fanciulla del West și Tosca de Giacomo Puccini la Torre del Lago și Turandot la Teatro Colón din Buenos Aires, Opera din Sofia, Teatrul Mariinsky, un recital de mare anvergură la Carnegie Hall din New York și un turneu de concerte în Rusia. De amintit în categoria de succese este și recentul debut din repertoriul wagnerian, cu rolul lui Kundry din opera Parsifal pe care l-a interpretat sub bagheta lui Valery Gergiev la Teatrul Mariinsky și Constantin Trinks la Opera Națională din Sofia, pentru care a fost foarte apreciată.

Viitoarele angajamente cuprind spectacole ca Turandot la Sofia și București, Tosca, opere de Giacomo Puccini, La Forza del destino de Giuseppe Verdi la Teatrul Mariinsky, Nabucco de în Japonia, precum și debutul în rolul Kostelnicka în Jenufa de Leoš Janáček la Concertgebouw în Amsterdam.

Biletele se găsesc pe http://tickets.operanb.ro/ și la casa de bilete a Operei Naționale București (program luni – duminică între orele 10.00 – 13.00 și 14.00 – 19.00).

Sponsor oficial: Enel Green Power. Sponsori: Aqua Carpatica, Zarea, Leonidas. Parteneri: Casa de Flori, Artmark, Sansha. Partener de tradiție: RFI România.

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Muzical, Romantic FM, Gold FM, Radio Seven, Marea Dragoste, Ziarul Metropolis, Zile și Nopți, Agerpres, Ziare.com, Business24, Raftul cu Idei, Leviathan, Magazinul Verde.

Comunicat al Operei Naționale București

Arhiva Opera Națională București

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.