„Speranţa Nino Nino” prinde contur

59
repetitii nino nino

logo zambetul uneste articoleAşa cum am mai precizat, prin proiectul „Zâmbetul uneşte”, iniţiat de Asociaţia Culturală Leviathan în colaborare cu Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati” Brăila, Secţia de Împrumut pentru copii. Ludotecă, grupul artistic „Nino Nino” repetă intens momentele artistice pe care le vor prezenta în spectacolul Speranţa Nino Nino cu ocazia lansării cărţii „Nino Nino” şi poveştile copilăriei, carte scrisă şi ilustrată de copiii din acest grup.

De aceea, pentru că mai e puţin timp până la eveniment, întâlnirile vor fi mai dese.logo bibl jud braila

Săptămâna aceasta copiii s-au întâlnit pentru a repeta vineri, 16 aprilie şi sâmbătă, 17 aprilie 2021.

Restricţiile sanitare nu permit activităţi cu copiii în interiorul bibliotecii şi atunci, „Nino Nino” repetă în aer liber, în parc sau în locul de joacă din curtea bibliotecii. Când există dorinţă pentru a realiza un eveniment cultural deosebit, nu e greu să ne adaptăm. Deci, se poate!

Vineri, chiar dacă prezenţa copiilor la activitate a fost redusă, asta nu a însemnat că nu am avut de lucru. Roxana Ioana Dan a repetat la monologul ei, De ce nu are ursul coadă?, de au rămas în stop-cadru toate păsărelele în zbor, iar Ema Popîrlan (Greieraş) ne-a zâmbit sub razele soarelui prin cântecul ei, Eu am jantilică nouă, de au ieşit curioase afară toate cărţile din bibliotecă ca să o asculte.

Nu ,,ezistă”, vorba Mariei Dan (Miţi), sora Roxanei, activitate a grupului „Nino Nino” în care să nu născocim ceva. Copiii au idei spontane şi joaca de-a artiştii dă rezultate de calitate.

Ziua de vineri a avut un sens deosebit cu aceste fetiţe.

Sâmbătă, o briză călduţă de primăvară, venită dinspre Dunăre, a îmbrăţişat fetiţele de la grupul artistic îndemnându-le la cântec şi voioşie.

Atmosfera din parcul pentru copii amenajat în curtea bibliotecii a încurajat copiii la joacă şi la repetiţii pentru spectacol.

Şefulicuţă este „căpitanul” năzbâtiilor la toate întâlnirile şi cu toată seriozitatea lui, fetiţele de abia pot fi coordonate pentru realizarea înregistrărilor audio. Împărţind „şi capra, şi varza”, adică şi joaca, şi munca artistică, Lică Barbu a reuşit bucuros să creadă că totuşi, spectacolul pe care-l pregătesc prinde contur. Fără joacă nu se poate.

Zâmbetul a fost străjerul activităţii copiilor din aceste două zile.

Îi aşteptăm cu drag şi săptămâna viitoare. Putem ajunge la un succes deosebit doar prin muncă neîntreruptă.

Vezi arhiva Proiect Zâmbetul unește

Pagina Zâmbetul unește

Pagina de facebook a proiectului

Vezi și: arhiva rubricii Lumea lui Licuță de Lică Barbu

Arhiva rubricii Proză scurtă 

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.