Știri: 13 concerte extraordinare în Festivalul Internațional ”Vară Magică” (10 iulie – 21 august 2019, București)

100
festival muzica vara magica

logo rubrica musica leviathan.roFestivalul Internațional ”Vară Magică”, aflat în acest an la a opta ediție, va celebra, prin concertele ce vor avea loc pe scena Ateneului Român, împlinirea a 560 de ani de atestare documentară a Bucureștiului și 360 de ani de când orașul a devenit capitala Țării Românești. Evenimentele vor avea loc în perioada 10 iulie – 21 august 2019. Considerat deja un reper semnificativ pentru muzica clasică din Europa, Festivalul ”Vară Magică” aduce în centrul evenimentelor culturale ale Capitalei 13 concerte extraordinare, ce vor avea loc în fiecare miercuri și joi, începând cu ora 19.30.

Festivalul va începe în 10 iulie 2019, când pe scena Ateneului Român va concerta Orchestra Virtuozii din București”, dirijată de maestrul Horia Andreescu. Solist va fi violonistul Sergey Malov. Concertul, intitulat “Văpaie și destin”, este compus din creații ale lui Ludwig van Beethoven.

În ziua următoare, doi soliști excepționali, celebrul violonist român Alexandru Tomescu și unul dintre cei mai buni interpreți la bandoneon din lume, argentinianul Omar Massa, vor susține recitalul ”De la Bach la Piazzolla”.

Pentru prima dată în cadrul acestui eveniment muzical unic va fi prezentă Orchestra Națională de Tineret din Danemarca, dirijată de Morten Ryelund. Concertul ”Arome muzicale nordice” îl are ca solist pe flautistul român Ștefan Diaconu (17 iulie).

Orchestra Română de Tineret, sub bagheta maestrului Cristian Mandeal, prezintă în festival două concerte: ”Lirism și virtuozitate” în seara de 18 iulie și ”Călătorii romantice și moderne” pe data de 8 august.

Orchestra Națională de Tineret a Portugaliei, aflată pentru a doua oară pe scena Festivalului ”Vară Magică”, va susține concertul ”Capodopere beethoveniene”, în seara de 24 iulie, dirijor fiind Pedro Carneiro.

Al șaselea concert din festival, în 25 iulie 2019, ”BaRockIN’ Transylvania”, va fi susținut de Musica Ricercata, avându-l ca dirijor pe Gabriel Bebeșelea și solistă pe soprana Rodica Vică.

În 31 iulie Romanian Sinfonietta Orchestra, dirijată de maestrul Horia Andreescu va susține concertul ”Nemuritorul Mozart”.

Concertul ”Sunetele destinului” va avea loc în seara de 1 august și va fi susținut de trei artiști români de excepție: pianistul Constantin Sandu, violonistul Ștefan Horváth și violoncelistul Răzvan Suma. Sub cupola Ateneului vor răsuna trei dintre capodoperele lui Ludwig van Beethoven.

Seara de 7 august aduce spectatorilor un concert de neuitat ”Vioara – regina instrumentelor” susținut de Croitoru String Virtuosi Orchestra, împreună cu violoniștii Simina și Gabriel Croitoru.

Concertul ”Artiști de legendă” îi reunește într-un mod unic, în data de 8 august, pe pianiștii Valentin și Roxana Gheorghiu, violonistul Gabriel Croitoru, violoncelistul Marin Cazacu și pe soprana Irina Iordăchescu. Aceștia vor interpreta printre altele două lucrări compuse de maestrul Valentin Gheorghiu, respectiv ”3 Lieduri pentru voce și pian” și ”Trio pentru vioară, violoncel și pian”.

Cel de-al 12-lea concert al festivalului, în 15 august, va aduce pe scena Ateneului Român orchestra Kamerata Kronstadt, sub bagheta dirijorului Cristian Oroșanu. Solist în concert va fi violonista de origine germană Rebekka Hartmann. Concertul ”Anotimpurile – De la Vivaldi la Piazzola” va fi un regal constituit din cele două capodopere cu același nume, compuse de doi giganți ai muzicii  universale, la o distanță de aproape două secole și jumătate.

Festivalul Internațional ”Vară Magică”, ediția a VIII-a, se va încheia în seara de 21 august, cu cel de-al 13-lea concert, susținut de Orchestra Națională de Tineret a Olandei, condusă de dirijorul Antony Hermus. Solist în concertul intitulat ”Creații fantastice” va fi pianistul de origine rusă Alexander Gavrylyuk.

Programul festivalului este disponibil pe pagina oficială a evenimentului: https://lanto.ro/festivalul-vara-magica-2019 și pe conturile de social media: Festivalul Vara Magica și Lanto Communication.

Abonamentele și biletele sunt disponibile pe site-ul www.lanto.ro prin rețeaua bilete.ro.

Producător: Lanto Communication – www.lanto.ro | 0733 612 948 | office@lanto.ro

Co-producător: TVR3, Radio România Muzical

Parteneri principali: Primăria Capitalei, Centrul pentru tineret al Municipiului București

Parteneri: ELLEVENTS Consulting,Vizual Graph, Calibru 9

Parteneri media: Radio România Cultural, SMART FM, TRINITAS TV, Radio Trinitas, Național TV, Național FM, Q Magazine

Despre Festivalul Internațional Vară Magică

Stagiunea Vară Magică, una dintre puținele manifestări de acest fel din Europa, a avut, de la debutul său din 2012, peste 100 de concerte și peste 60.000 de spectatori, reușind astfel să se impună drept unul dintre evenimentele emblematice ale Capitalei. De-a lungul anilor, stagiunea Vară Magică a adus pe scena Ateneului Român mari artiști ai lumii, precum Valentin Gheorgiu, Elisabeth Leonskaja, Mihaela Martin, Elena Bashkirova, Frans Helmerson, Emmanuel Sejourne, ori Peter Sadlo. Printre orchestrele renumite care au concertat în cadrul acestui proiect se numără Orchestra Filarmonicii “George Enescu”, precum și cele naționale, de mare calibru mondial, ale Franței, Germaniei, Austriei, Spaniei, Portugaliei sau Olandei.

Despre Lanto Communication

Lanto Communication a apărut acum aproape un deceniu. Încă de la început, inițiatorul său şi-a propus ca unic scop să arate lumii că România, prin tinerii ei, a păstrat intactă sclipirea diamantină a geniului muzical al locuitorilor acestor locuri străvechi. Apariția Asociației Lanto Magia Muzicii a adus un spor substanțial de calitate și a înlesnit crearea unor parteneriate benefice culturii naționale.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.