Știri: „2020 VID ȘI CO-VID”, un eveniment unic în România (14 mai 2020)

92
2020 vid si covid

Pe Scena 5 a Teatrului Național din Iași, joi, 14 mai 2020, de la ora 18.00, va fi difuzată prima parte a premierei singurului spectacol online din România pe tema actuală a pandemiei și izolării, o producție realizată 100% de echipa ieșeană:

2020 VID ȘI CO-VID. Scenariul și regia: Irina Popescu Boieru. Montaj video: Constantin Dimitriu. Distribuția: Diana Chirilă, Călin Chirilă, Dumitru Georgescu, Livia Iorga, Andrei Sava, Mălina Lazăr, Andreea Boboc, Mihaela Arsenescu Werner, Haruna Condurache, Pușa Darie, Doru Aftanasiu, Ada Lupu, Radu Homiceanu, Oana Sandu, Catinca Tudose, Diana Roman, Petronela Grigorescu, Emil Coșeru, Daniel Buduioc, Constantin Avădanei, Doina Deleanu, Brândușa Aciobăniței, Irina Răduțu Codreanu, Georgeta Burdujan, Radu Ghilaș, Ionuț Cornilă, Horia Veriveș, Adi Carauleanu, Cosmin Maxim.

Spectacolul cuprinde patru părți care vor fi difuzate lunea și joia, pe canalul de YouTube al Teatrului Național din Iași și pe facebook.com/TNIASI/, de la ora 18.00.

Despre cum s-a născut proiectul îndrăzneț și deloc ușor de realizat al Naționalului din Iași, Irina Popescu Boieru, autoarea și regizoarea spectacolului, mărturisește:

Textul  2020 Vid și Co-Vid a fost obținut, în cea mai mare parte, prin prelucrarea articolelor și declarațiilor de presă, știrilor, interviurilor, jurnalelor de izolare și confesiunilor apărute pe internet în această perioadă. Ineditul proiectului constă în modalitatea lui de realizare în condițiile de distanțare socială, fiecare actor trebuind să apeleze la filmarea de tip selfie sau să apeleze, atunci când se poate, la altcineva cu care împarte izolarea, iar toate aceste fragmente separate să constituie un întreg, să alcătuiască o poveste. Realizatorii încearcă să creeze un spectacol-document, în care chiar precaritatea mijloacelor tehnice reprezintă marca acestei perioade, amprenta unui moment istoric greu, dar și plin de provocări.”

Proiectul vine în continuarea numeroaselor evenimente organizate de Naționalul ieșean pe întreaga perioadă a suspendării spectacolelor cu public, în cadrul Scenei 5: Speranța din spatele gratiilor, Share Shakespeare – doar versul meu prin vremi se mai aude, Leac de criză – lumea lui Caragiale, recreată de actorii Teatrului Național din Iași, la care se adaugă și cele 11 spectacole din repertoriul Teatrului Național din Iași, difuzate online, pe canalul YouTube, pagina de Facebook și pe site.

Ca urmare a succesului înregistrat și a dorinței Naționalului ieșean de a păstra legătura strânsă, neîntreruptă timp de 180 de ani, pe care o are cu publicul, pe Scena 5 vor continua să urce cele mai bune spectacole ale trupei ieșene, alături de noi proiecte.

Toate drepturile de difuzare aparțin Teatrului Național Iași. Orice încercare de valorificare a înregistrărilor în scop comercial intră sub incidența legii drepturilor de autor.

www.teatrulnationaliasi.ro

Comunicat al Teatrului Național din Iași

Arhiva Teatrul Național din Iași

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.