Știri: 70 de muzicieni din 12 țări pe scena Sibiu Jazz Festival (16 –19 mai 2019)

112
sibiu jazz festival 2019

logo rubrica musica leviathan.roJoi, 16 mai 2019, Sibiu Jazz Festival își va deschide porțile pentru a 49-a ediție, una dintre cele mai cosmopolite de până acum: 70 de muzicieni din 12 țări (Belgia, Polonia, Luxemburg, Franța, Ungaria, Spania, Israel, Austria, Norvegia, Suedia, Cuba și România) vor urca pe scenă în cele patru zile de festival. Audiența se va bucura de peste 1.000 de minute de muzică bună, asigurată de 11 trupe care abordează stiluri diferite care se vor completa armonic.

Anul acesta, festivalul se adresează tuturor simțurilor, deoarece, așa cum interpretarea artiștilor va bucura auzul celor prezenți, cele 14 truck-uri de street food campate în Piața Mare vor bucura papilele gustative ale spectatorilor cu produse pentru toate gusturile: de la paste, burgeri, pizza și clătite la spumante și ciocolată. Astfel, Sibiu Jazz Festival 2019 devine o experiență senzorială completă, desfășurată sub sloganul ”Jazz Feel It!”.

Și vremea ar putea ține cu organizatorii: începând de vineri, ploile ar putea deveni mai izolate și mai rare.

”Iubitorii de jazz nu vor fi deranjați dacă vremea de afară va fi uneori mai puțin favorabilă, condițiile de audiție fiind impecabile. Ne-am obișnuit spectatorii cu un nivel pe care îl vom păstra și la ediția de anul acesta”, spune Simona Adina Maxim, directorul executiv al festivalului.

Program:

Concertele din cadrul festivalului și evenimentele conexe se vor desfășura în mai multe locații: Piața Mare din Sibiu, zona din fața Muzeului Brukenthal, Biserica Reformată, Mango – The Bar și Conacul Maria Theresa (Orlat).

Joi 16 mai, Mango – The Bar

Deschidere: ora 19.00 Broes (Belgia), cu sprijinul Flanders State of Art

23.00 After Party 

Vineri 17 mai

16.00 Jazz for Kids

17.00 Marcin Pater Trio (Polonia), cu sprijinul Institutului Polonez

19:00 Jeff Herr Corporation (Luxemburg / Franța), cu sprijinul Music LX – Luxembourg Export Office

19:00 Rakasz Gergely, „Lords of the Organ III” (Ungaria), Biserica Reformată, str. Mitropoliei nr. 9, cu sprijinul Centrului Cultural Maghiar Sibiu – în afara programului oficial

21.00 Sergio de Lope Quintet (Spania), cu sprijinul Instituto Cervantes

23.00 After Party, Mango – The Bar 

Sâmbătă 18 mai

13.00 Jazz Café Concert la Conacul Maria Theresa (Orlat) – în afara programului oficial

16.00 Adi Bărar Band (România)

19.00 Shalosh (Israel), cu sprijinul Ambasadei Statului Israel în România

20.30 Cristian Soleanu Quintet (România)

22.00 Jazzodrom (Austria), cu sprijinul Forumului Cultural Austriac

23.00 After Party, Mango – The Bar 

Duminică 19 mai

16.00 Jazz for Kids

19.00 Electrocutango (Norvegia / Suedia), cu sprijinul Arts Council Norway

21.00 Conexión Cubana (Cuba), cu sprijinul Ambasadei Cubei în România.

Sibiu Jazz Festival este un eveniment organizat de Fundația Sibiu Jazz Festival, cu sprijinul financiar al Primăriei Municipiului Sibiu, al Ministerului Culturii și Identității Naționale și al Institutului Cultural Român. Este cel mai vechi festival de profil din România și unul dintre cele mai longevive din Europa Centrală și de Est, cu o existență neîntreruptă de aproape 50 de ani. De-a lungul anilor, festivalul a prilejuit întâlnirea iubitorilor de jazz din România cu nume de primă mărime ale genului precum Jan Garbarek, Dee Dee Bridgewater, Jeanne Lee, Bill Evans, Archie Shepp și Arturo Sandoval.

Ediția 2019 a Sibiu Jazz Festival este de asemenea susținută prin sponsorizări oferite de Raiffeisen Bank, Sobis, Restaurant Hermania, Iony, Ambient, Aria, Wine Not, Tarom.

Parteneri: Europe Jazz Network, Centrul Cultural Maghiar Sibiu, Forumul Cultural Austriac, Instituto Cervantes, Ambasada Statului Israel, Music LX – Luxembourg Export Office, Flanders State of Art, Institutul Polonez, Ambasada Cubei, Casa de Cultură a Studenților Sibiu Parteneri media: Zile și Nopți, Rock FM, HD Zeitung, Mesagerul de Sibiu, IVB Media, MediaTrust, Life.ro, New Money.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.