Știri: A început Festivalul Internațional de Animație „Gulliver” 2024, Galați

20
festival gulliver (1)

Cu entuziasm, bucurie și emoție, azi, 20 mai 2024, a început cea de-a XXX-a ediție a Festivalului Internațional de Animație „Gulliver”, o ediție aniversară prin care Teatrul pentru Copii și Tineret „Gulliver” din Galați aduce publicului gălățean bucuria unui nou regal artistic desăvârșit, cu spectacole de marcă, artiști renumiți și activități inedite pentru întreaga familie.

Cele șase zile de festival cuprind peste 20 de reprezentații ale teatrelor cu specific pentru copii și tineret din țară, reprezentații pentru întreaga familie, ce se remarcă prin prezența și aportul unor importante nume și instituții din lumea teatrului românesc.

Festivalul „Gulliver” 2024 se bucură de un program de spectacole special, complex, cu o reprezentare internațională semnificativă, asigurată prin participarea mai multor trupe de teatru din străinătate: David Zuazola din Spania, Bence Sarkadi Theater of Marionettes din Ungaria, The Key Theatre din Israel și Teatrul Republican de Păpuși „Licurici” Chișinău din Republica Moldova. Totodată, selecția de spectacole a acestei ediții se remarcă prin participarea unor reprezentanți de seamă ai teatrului românesc, precum Teatrul Național  „I.L.Caragiale” București, alături de Marius Manole, Marius Bodochi, Radu Afrim, Teatrul Mic, Teatrul de Artă București, Teatrul „Ion Creangă” București, Opera Comică pentru Copii București, Teatrul Muzical Ambasadorii București, Teatrul Magic Puppet din Cluj-Napoca. În completare, vor fi prezente, desigur, cele mai reprezentative teatre cu specific pentru copii și tineret din țară: Teatrul de Animație „Țăndărică” București, Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin” Timișoara, Teatrul pentru Copii și Tineret „Ariel” Târgu Mureș, Teatrul pentru Copii „Arlechino” Brașov, Teatrul pentru Copii și Tineret „Vasilache” Botoșani, Teatrul de Păpuși „Puck” Cluj-Napoca, Teatrul Tineretului Piatra Neamț, Teatrul de Animație pentru Copii și Tineret „Imaginario” Ploiești.

În completare, Festivalul „Gulliver” va cuprinde, deopotrivă, secțiunea de activități în aer liber. Desfășurată în premieră în acest an în Parcul Carol, de luni până vineri, de la ora 18.00 la ora 20.00, programul outdoor oferă activități interactive pentru întreaga familie, cu spectacole, ateliere de creație, animație, joacă distractivă și multe surprize, alături de Teatrul de Animație „Țăndărică” București, Teatrul Magic Puppet Cluj-Napoca, Teatrul Republican de Păpuși „Licurici” Chișinău, Republica Moldova, trupa de teatru coordonată de Alina Neagoe din București și Teatro Blu Magic Iași.

Așadar, Teatrul „Gulliver” pregătește din nou publicului experiențe artistice deosebite, cu spectacole impresionante și activități speciale, în cadrul celui mai atractiv eveniment artistic-cultural local, dedicat întregii familii, Festivalul Internațional de Animație „Gulliver”.

Biletele pentru spectacole se achiziționează online, accesând link-ul http://bilete.teatrul-gulliver.ro sau secțiunea „Program” din cadrul site-ului instituție www.teatrul-gulliver.ro, sau de la sediul teatrului, în ziua spectacolului, înainte de începerea reprezentației, în limita locurilor disponibile.

Comunicat al Teatrului „Gulliver” din Galați

Arhiva Teatrul Gulliver Galați 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.