Știri: A XX-a ediție a Festivalul Internațional de Film Transilvania (23 iulie–1 august 2021)

35
TIFF 2021

logo rubrica imago leviathan.roLa aniversarea a 20 de ediții de TIFF –  Festivalul Internațional de Film Transilvania, Gala de deschidere va avea loc, în acest an, în 20 de localități din țară, simultan. Astfel, vineri, 23 iulie 2021, la ora 21.00, comedia spaniolă Dineu cu vecinii de sus (regia Cesc Gay) va avea parte de o proiecție specială în Piața Unirii din Cluj-Napoca și se va vedea, în paralel, pe marile ecrane din: Alba Iulia, Arad, Bistrița, Borșa, Brașov, Criț (jud. Brașov), Florești (jud. Cluj), Iași, Lugoj, Miercurea Ciuc, Morău (com. Cornești), Oradea, Salonta, Satu Mare, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Sighet, Târgu Mureș și Toplița.

Sub umbrela #împreunăprinfilm, evenimentul va marca deschiderea oficială a celei de-a XX-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, organizată în perioada 23 iulie– 1 august 2021, la Cluj-Napoca. Cinefilii din Alba Iulia sunt invitați să urmărească evenimentul la Cinema Inspire, în timp ce arădenii îl vor putea urmări la Cinema Arta by Cityplex. În paralel, filmul va fi proiectat la Cinema Dacia din Bistrița, Cinema Borșa, pe Terasa Mall-ului AFI din Brașov, în Biserica Fortificată din Criț, județul Brașov, în Parcul Poligon din Florești, la Amfiteatrul Palas din Iași, Cinema Bela Lugosi din Lugoj, Cinema Csíki Mozi din Miercurea Ciuc, și la Green Cinema Drive-In din Morău, comuna Cornești, județul Cluj. Spectatorii din Oradea vor putea urmări comedia spaniolă în Amfiteatrul din Cetate, cei din Salonta, în Parcul Turnul Ciunt, iar cei din Satu Mare vor vedea filmul la Cinema One Laserplex. Pe harta evenimentului aniversar se regăsesc și orașele Sfântu Gheorghe, cu cinematograful Cityplex, Sibiu, cu Cine Gold, dar și Sighet, cu Cinema Mara. Filmul va mai rula pe marele ecran la Cinema Toplița și la Teatrul de vară din Târgu Mureș. Festivalul Internațional de Film Transilvania este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociația Festivalul de Film Transilvania.

Ediția a 20-a va avea loc între 23 iulie și 1 august 2021, cu stricta respectare a tuturor măsurilor de siguranță necesare în contextul actual. 

Detalii, click aici.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.