Știri: ”Acești nebuni fățarnici” de Teodor Mazilu, avanpremieră la Teatrul Arte dell’Anima din București (29, 30 iunie 2019)

95
acesti nebuni fatarnici teodor mazilu

Sâmbătă, 29 și duminică, 30 iunie 2019, ora 19.00, Teatrul Arte dell’Anima din București (str. Făinari nr. 17D, sector 2) vă invită la avanpremiera spectacolului „Acești nebuni fățarnici” de Teodor Mazilu, regia: Silvia Roman. Distribuția: Camelia – Irina Cojar; Silvia – Crina Lință; Iordache – András Demeter; Dobrișor – George Rotaru; Omul cu capul în nori – Laur Drăgan. Înregistrare audio-video: Sublimul în caz de forță Majoră – Cristian Jicman; Adam – Iulian Cuza; Licheaua Întârziată – Mihail-Cornel Radu. Scenografie: Silvia Roman. Compoziție muzicală și versuri: Bogdan Balea. Filmare și editare video: Ștefan Balea. Grafică video și procesare audio: Bogdan Balea. Concept și montaj video: Silvia Roman. Light Design: Alexandru Bibere. Durată: 1h 45’ fără pauză.

”Acești nebuni fățarnici” este o incursiune în lumea escrocheriei, a ”ciubucurilor” și a viciilor. Spectacolul prezintă într-o dinamică agilă, îmbibată de absurd, ipocrizia și prostia. La prima vedere, protagoniștii nu par a fi ”nebuni”. Aceștia își doresc să trăiască bine, au nevoie de dragoste și concep felurite combinații, unele destul de iscusite, pentru a-şi realiza planurile. Ei vor să trăiască ”după cum îi taie capul”, satisfăcându-și pofte efemere şi interese meschine, în afara oricăror reguli. Au sau nu un ideal?

Omul se pierde tot mai mult în realități virtuale, astfel că evoluția speciei noastre este pusă sub semnul întrebării. Rămâne de văzut ce mai rămâne din principiile etice și morale de odinioară. Într-o lume în care totul se întâmplă pe repede înainte, secolul vitezei, cum este numit, vino să privești din afară o lume guvernată de haos și vicii. Fii și tu spectator în ”Absolut”!

”O comedie actuală pe tema ipocriziei. O satiră a unei societăți plastifiate clădite pe minciună, parvenitism, manipulare, unde consumerismul este ridicat la rang de artă și unde valorile umane sunt răsturnate voit fără pic de empatie. Un univers hilar, schițat îndeaproape de cele opt personaje-martor. Spectatori ai propriilor lor vieți lipsite de faimă și culoare. O lume croită artificial, de tipare standardizate, vulnerabile în fața îndoctrinării mass-mediei. Real versus virtual. Aparență sau esență. Cuibul escrocilor mărunți sau cuibul nebunilor fățarnici, cadrul propice exploatării tuturor sentimentelor «rentabile» precum dragostea, invidia, ura, frica.”Silvia Roman, regizoare.

Preț bilet: 40 lei.

Rezervările se fac pe pagina de Facebook: Teatrul Arte dell’Anima, la nr. de tel.: 0733060033 sau prin e-mail: teatru@artedellanima.ro.

Biletele sunt disponibile în rețeaua MyStage aici: https://www.mystage.ro/spectacole/acesti-nebuni-fatarnici-1809/ și la Casa de Bilete a Teatrului Arte dell’Anima.

Comunicat al Teatrului Arte dell’Anima din București

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.