Știri: Actorii Teatrului Național din București, voluntari la un call center DSP

109
Fotografie de Florin Ghioca. Sursa: TNB
Fotografie de Florin Ghioca. Sursa: TNB

Actorii Teatrului Național din București se implică în viața publică și încearcă, în această perioadă dificilă, să sprijine publicul care le-a fost alături până nu demult.

La call center-ul DSP pus la cale de organizația Geeks for Democracy, cu sprijinul DSP și STS, chiar într-o clădire aflată în spatele TNB, mai mulți actori, precum și câțiva colegi din Direcția Comunicare au participat zilele acestea ca voluntari, pentru a răspunde numeroaselor apeluri ale oamenilor către Direcția de Sănătate Publică în probleme legate de pandemia cu noul coronavirus.

După ce au fost instruiți de voluntari cu experiență și după ce au fost o perioadă secondați de către aceștia, actorii s-au pus serios pe treabă, răspunzând la telefoane și încercând să îi ajute pe bucureșteni cu informațiile solicitate.

Astfel, mulți dintre ei au putut să audă: „Bună ziua, sunt Monica Davidescu de la call center DSP, cu ce pot să vă ajut?” sau: „Bună ziua, numele meu este Lari Giorgescu, ce problemă aveți?”. Lor li s-au alăturat și li se vor alătura voluntar și alți actori ai TNB, printre care Ileana Olteanu, Ionuț Toader, Richard Bovnoczki, Mihai Munteniță, Crina Semciuc, Andrei Finți, Răzvan Oprea, Istvan Teglaș sau Victoria Dicu.

„Situația de acum m-a făcut să particip la voluntariatul acesta, pentru că am norocul de a nu mă fi infectat cu acest coronavirus – sper să nici nu se întâmple – astfel că pot să ajut oamenii, publicul. Dacă nu sunt pe scenă și nu pot să fac spectacole pentru ei, măcar atât pot să fac, să răspund la telefon și să am o legătură directă cu publicul și să încerc să ajut cât pot de bine”, a declarat tânărul actor Ionuț Toader.

„Particip în acest proiect pentru că mi s-a părut foarte interesant să poți să dai o mână de ajutor operatorilor din call center DSP, pentru că fac o muncă foarte grea aici, pe de altă parte să poți asculta oamenii și să îi întrebi cum se simt, să le găsești o soluție și m-am bucurat că din cele 8-10 apeluri pe care le-am luat până acum am reușit să îi fac pe oameni să completeze corect toate documentele, să își obțină concediul medical sau să îi trimit spre Ambulanță, pentru a-și face testul”, a precizat Monica Davidescu.

Ileana Olteanu a bifat deja două zile la call center, revenind cu plăcere și extrem de implicată în aceea ce face acum:  „Trăim niște vremuri cumplite și-atunci, noi, ăștia care suntem sănătoși și pe baricade, să fim în linia întâi și să dăm un exemplu că se poate trece cu o atitudine mai pozitivă peste greutăți. Noi, actorii, asta putem face cât teatrele sunt închise. Decât să stai acasă și să te uiți la lucruri negative, mai bine vii, dai o mână de ajutor 2-3 ore pe zi, nu cred că e foarte greu”, a spus ea.

„Primul meu caz a fost unul foarte greu și mi-a fost foarte dificil să nu mă atașez de persoana respectivă, pentru că problema era una foarte urgentă și înțelegeam foarte bine. Problema mea era că nu știam cu ce să-l ajut, pentru că într-adevăr, la un call center ca acesta restricțiile sunt foarte multe, ești destul de limitat, nu poți să-l ajuți pe om decât cu unele informații care îi pot fi utile. Oamenilor însă le este greu să aibă răbdare, inclusiv să te asculte. Nu e deloc ușor ce fac voluntarii de la call center, este foarte greu!”, a adăugat Lari Giorgescu, după ce a încheiat munca primei zile de voluntariat.

Demersul actorilor și al colegilor lor din TNB va continua și în perioada următoare, iar celor care au „spart gheața” li se vor alătura cu siguranță și alți colegi pe parcurs. Ei știu că fiecare apel preluat ajută un om, o familie, iar vocea caldă de la capătul firului, care vine în sprijinul celor neajutorați, va face cu siguranță mult bine.

Comunicat al Teatrului Național din București

Arhiva Teatrul Național din București

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.