Știri: ”Airchaeology”, expoziție Claudiu Cobilanschi (12 martie – 17 mai 2019, Bratislava)

35
claudiu cobilanschi

Institutul Cultural Român de la Praga vă invită la expoziţia artistului român Claudiu Cobilanschi, intitulată ”Airchaeology”, în cadrul proiectului Chapter 1 al Galeriei Gandy din Bratislava, Republica Slovacă. 

Vernisajul va avea loc marţi, 12 martie 2019, ora 18.00 în prezenţa artistului.

Claudiu Cobilanschi trăieşte, la nivel profesional, la hotarul dintre artă și media. În lucrările sale el abordează probleme ale gândirii stereotipice, fizicalitate şi forecasting, mass-media și ego-casting, folosindu-se de fotografie și performance, super-cinema, înregistrări audio binaurale şi filme interactive. Expoziţa pe care artistul o propune Galeriei Gandy de la Bratislava va cuprinde un număr de 10 lucrări, fotografii şi un video care fac parte din cercetarea sa derulată începand cu 2018 şi până în prezent. ”Airchaeology” iniţiază discuţii în ceea ce priveşte relaţia dintre estetica actuală şi formele brute, între istorii comune pentru România şi Slovacia şi deschide un câmp de colaborare între cele două entităţi.

Galeria Gandy abordează mai multe teme, printre care studiul corpului, identitatea, insecuritatea, autodeterminarea, migrația și transformarea, încurajând cercetările, descoperirile, experimentele și relațiile atent construite într-un mod neobosit și pasionat. Proiectul Chapter 1 al Galeriei Gandy reprezintă un spaţiu dedicat mai ales artiștilor aparţinând generaţiei tinere. De câteva ori pe an acest ”laborator” va prezenta abordările experimentale și inovatoare în diferite tipuri de medii ale acestor tineri artişi în plină dezvoltare.

Expoziţia va fi deschisă publicului în perioada 12 martie – 17 mai 2019, de miercuri până vineri, între orele 14.00 şi 18.30 (Sienkiewiczova 2542/4, 811 09 Bratislava, Slovacia).

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.