Știri: Andreea Grămoșteanu în spectacolul după monodrama „Departele aproape” (5 februarie 2021)

34
Andreea Grămoșteanu. Sursa foto: Teatrul Dramaturgilor Români din București
Andreea Grămoșteanu. Sursa foto: Teatrul Dramaturgilor Români din București

Vineri, 5 februarie, ora 20.00, pe canalul YouTube al Teatrului Dramaturgilor Români din București, va fi prezentat următorul spectacol bazat pe o monodramă câștigătoare a concursului de creație teatrală și literară „Distanța”: Departele aproape, după un text de Cornel Udrea, concept original de Marin Grigore și Andreea Grămoșteanu, un demers autentic de destabilizare emoțională.

Dintre dramaturgii aleși de juriu în selecția finală a concursului, Cornel Udrea este cel mai experimentat și mai jucat pe numeroase scene. S-a consacrat prin umorul său sec și prin modul surprinzător în care conduce acțiunea. Departele aproape este o dramă postmodernistă, cu unele trimiteri livrești și „citate” din texte și din desfășurarea unor piese cunoscute. Temele călătoriei și gării ca aventură și spațiu alienant converg ingenios spre tema generică a distanței, amintind de o cunoscută anecdotă: „– Cum?! Atât de departe? – Departe de ce?”

„Sub pretexul călătoriilor sub semnul moral al cunoașterii, fie că este vorba de cele cutumiare sau de cele inițiatice, omul se află întotdeauna pregătit cu răspunsuri la întrebările care nu se vor pune niciodată.”Cornel Udrea.

Comunicat al Teatrului Dramaturgilor Români din București

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.