Știri: „Autobahn”, prima mini-serie de teatru-film produsă de Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu, în premieră națională în #FITSonline (15–21 iunie 2020)

225
autobahn fits 2020 online

Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu prezintă în cadrul ediței speciale online a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, în premieră națională, spectacolul Autobahn, de Neil LaBute, regia: Andrei și Andreea Grosu, prima mini-serie de teatru-film produsă de naționalul sibian. Cele șapte episoade din cadrul mini-seriei Autobahn vor fi difuzate gratuit, pe site-ul FITS, în perioada 15–21 iunie 2020, de la ora 12.00. Din distribuție fac parte actorii TNRS: Cendana Trifan, Gabriela Pîrlițeanu, Horia Fedorca, Adrian Matioc, Raluca Iani, Ofelia Popii, Ciprian Scurtea, Marius Turdeanu, Viorel Rață, Adrian Neacșu, Cezara Crețu, Diana Văcaru-Lazăr, Mihai Coman și Iustinian Turcu. Din echipa artistică a spectacolului fac parte alături de regizorii Andrei și Andreea Grosu și trupa de actori a TNRS, Vladimir Turturică (scenografie), Mihai Dobre (muzică), Corina Predescu (asistent regie și sufleor) și Claudia Maior (manager de proiect). Traducerea din limba engleză este semnată de Mihaela Sîrbu.

„Am căutat textul care să vorbească despre perioada în care trăim totul diferit, separați de ce iubim, la mare depărtare de ceilalți, în care ne simțim mai singuri și mai față în față cu viața proprie. Autobahn e despre acum. Are tragismul antic și verbul contemporan, amestecate cu intimitatea cinematografică, dându-ți voie să gândești un spectacol de teatru-film. Câte doi oameni în mașină, 7 povești, 7 mașini. Am putea fi noi toți acolo, claustrati între patru portiere și un parbriz. Întreaga lume într-o mașină. Ne putem îndrepta către orice, putem ajunge oriunde sau ne putem opri. Nu știm unde duce drumul pe care l-am ales. Virează aici. De ce nu plecăm odată? Parbrizul spart. Ia-o pe Division. Bancheta din spate. E exact ca acolo, pe autostradă. Ai grijă la drum.”–  Andrei și Andreea Grosu, regizori.

Sinopsis Autobahn, regia: Andrei și Andreea Grosu

Funny, Ep. 1 Prima mașină. O tânără își revede mama după ce a petrecut un timp îndelungat într-o instituție de reabilitare. Detaliile care sunt dezvăluite treptat în acest monolog sensibil, cu întorsături tragicomice, pot să scoată la suprafață un adevăr incomod.

Durata: 27 min

Bench Seat, Ep. 2 A doua mașină. Despărțirile sunt dureroase. Sau periculoase. Un  tânăr care visează să devină profesor o duce pe prietena lui într-un loc special în care se întâmplă lucruri neașteptate.

Durata: 35 min

All Apologies, Ep. 3 A treia mașină. Într-adevăr, bărbații nu prea se pricep la scuze. Dar acest defect al lor poate da tonul unui discurs absurd, amuzant, dar și dureros care se intensifică în așteptarea unei reacții din partea femeii pe care o iubesc.

Durata: 20 min

Merge, Ep. 4 A patra mașină. E ceva schimbat la ea când soțul vine să o ia de la aeroport. De ce se ascunde în spatele unui surâs? Oare ce voiau bărbații ăia care au intrat „prin efracție” în camera ei? Cât de departe poți să mergi pentru cel pe care îl iubești?

Durata: 35 min

Long Division, Ep. 5 A cincea mașină. Ex-ele sunt mereu vinovatele. De fapt, ăsta e și motivul pentru care au devenit „ex”. Și totuși, ce e mai urgent: să te răzbuni, să te întorci la ea sau să-ți recuperezi cât mai repede consola de jocuri?

Durata: 23 min

Road Trip, Ep. 6 A șasea mașină. În timpul călătoriei către o cabană din munți, dialogul dintre profesor și eleva lui lui scoate la iveală amănunte din ce în ce mai neliniștitoare. Tensiune crește tot mai mult, în așteptarea unui dezastru.

Durata: 30 min

Autobahn, Ep. 7 A șaptea mașină. Oare greșelile copiilor sunt responsabilitatea părinților? Unde începe și unde se termină iubirea unor părinți când află că liniștea familiei s-a sfârșit? Putem începe o nouă viață, făcând-o pe cea trăită să dispară  ca sub un burete umed?

Durata: 27 min

Vezi: https://www.sibfest.ro/fits-online

Programul de difuzare a spectacolului Autobahn în cadrul ediției speciale #FITSonline „Puterea de a crede/Empowered”

  • 15 iunie, ora 12.00, ep. 1 – Funny, cu: Cendana Trifan
  • 16 iunie, ora 12.00, ep. 2 – Bench seat, cu: Gabriela Pîrlițeanu și Horia Fedorca
  • 17 iunie, ora 12.00, ep. 3 – All apologies, cu: Adrian Matioc și Raluca Iani
  • 18 iunie, ora 12.00, ep. 4 – Merge, cu: Ofelia Popii și Ciprian Scurtea
  • 19 iunie, ora 12.00, ep. 5 – Long division”, cu: Marius Turdeanu și Viorel Rață
  • 20 iunie, ora 12.00, ep. 6 – Road trip, cu: Adrian Neacșu și Cezara Crețu
  • 21 iunie, ora 12.00, ep. 7 – Autobahn, cu: Diana Văzaru Lazăr, Mihai Coman și Iustinian Turcu.

Ediția specială online a Festivalului Internațioal de Teatru de la Sibiu este organizată de Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu, sub Înaltul Patronaj al Președinției României. Primăria Municipiului Sibiu este principalul finanțator al evenimentului.

Comunicat al Teatrului Național ”Radu Stanca” din Sibiu

 Arhiva FITS 2020 

 

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.