Știri: ”Beethoven Experience” cu dirijorul Horia Andreescu și Wiener Kammer Orchester în Taiwan (12 aprilie 2018)

510
Horia Andreescu. Foto Virgil Oprina
Horia Andreescu. Foto: Virgil Oprina

logo rubrica musica leviathan.roDupă recentul turneu de trei concerte susținut cu mare succes de Filarmonica ”George Enescu” în Kuweit, dirijorul Horia Andreescu va susține un concert extraordinar cu Wiener Kammer Orchester în Tainan, prima capitală a Taiwanului, la Municipal Cultural Centre în seara de joi, 12 aprilie 2018, de la ora 19.30.

Concertul are loc în cadrul Tainan Festival și poartă titlul “Beethoven Experience”. Wiener Kammer Orchester va cânta trei dintre cele mai importante lucrări beethoveniene sub bagheta lui Horia Andreescu, iar pianista Eva Yulin Shen, născută în Tainan, va interpreta Concertul nr. 3 pentru pian și orchestră, în do minor de Beethoven. Programul va mai cuprinde Uvertura ”Egmont”, op. 84 și Simfonia a VII-a în La major, op. 92 de Beethoven.

Wiener Kammer Orchester a putut fi ascultată în România la unul dintre festivalurile ”George Enescu” cu o integrală a simfoniilor de Schubert. La Tainan, Horia Andreescu va susține și un masterclass despre interpretarea muzicii beethoveniene, sub același generic ”Beethoven Experience”.

Horia Andreescu este dirijor principal al Filarmonicii ”George Enescu” din București, orchestră pe care a dirijat-o prima oară în anul 1987. Până în 2010, pentru mai bine de 18 ani, a fost directorul artistic și dirijorul șef al Orchestrelor și Corurilor Radio România. În anii ‘80 și ‘90 a fost dirijor invitat permanent al unor importante ansambluri germane: Orchestra Radio din Berlin, Filarmonica din Dresda și Capela de Stat din Schwerin. Recunoscut mai ales pentru interpretările de referință ale capodoperelor lui Haydn, Beethoven, Berlioz sau Bartók și pentru relația privilegiată pe care o are cu superstarurile artei interpretative, Horia Andreescu este, în același timp, un remarcabil promotor al muzicii noi și al tinerelor talente. Este frecvent invitat să participe la jurizarea unor competiții internaționale, iar prin activitatea sa de profesor asociat al Universității Naționale de Muzică din București contribuie esențial la creșterea noilor generații de instrumentiști și dirijori.

De-a lungul timpului, a dirijat ansambluri de excepție precum Orchestra Gewandhaus din Leipzig, Capela de Stat din Berlin, Opera Comică din Berlin, Orchestra Simfonică din Londra, Filarmonica Regală din Londra, Orchestra Națională a Rusiei, Orchestra Simfonică BBC Scotland, orchestrele simfonice din Viena, Ierusalim, Rejkjavik, Alabama și Taipei, orchestrele radio din Viena, Leipzig, Hamburg, Köln, Copenhaga, Madrid, Katowice, Sofia și Ljubljana, cele trei ansambluri ale Radioului Olandez, orchestrele filarmonice din Amsterdam, Stuttgart, Budapesta, Johannesburg și Nagoya, orchestrele de cameră din Israel și Olanda, Orchestra Arenei din Verona, Collegium Musicum Copenhaga și ansamblul Modern din Frankfurt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.